Hva er tegn og symptomer på Fekal inkontinens?

March 17

Hygiene ganger i de fleste kjøpesentre har vanligvis en rekke produkter som er spesielt utviklet for urininkontinens. Mindre vanlig er produkter som er utviklet for å hjelpe til beskyttelse mot fekal inkontinens. Hva er fekal inkontinens, og hva er dens tegn og symptomer?

Hva er Fekal inkontinens?

Fekal inkontinens er en medisinsk tilstand som lidende ikke kan utøve kontroll over avføring. Tilstanden rammer både barn og voksne, med anslagsvis 5,5 millioner amerikanere opplever symptomer.

Krakk / Gass

Den primære symptom på fekal inkontinens er passasjen av avføring eller gass uten den enkeltes kontroll. Den lidende kan likevel føle at de må bruke toalettet, men de rett og slett ikke kan få det i gang for å unngå en ulykke.

forstoppelse

Forstoppelse er et annet symptom på fekal inkontinens, eller mer spesifikt om overhengende inkontinens. Når forstoppelse oppstår, musklene i endetarmen og sphincter svekkes. Dette er fordi avføring som ikke er i stand til å bli passert strekker muskler og omkringliggende vev. De strukket musklene kan ikke fungere like effektivt å kontrollere den lidende avføring.

Nerve / muskel skader

Nerve og muskelskader er et annet tegn på fekal inkontinens. Nerver tillater musklene i endetarmen og sphincter til kontrakt, så hvis nervene er skadet, tap av tarm kontroll oppstår. Tilsvarende, hvis musklene selv er skadet, kan de være i stand til å svare på nerveimpulsene som effektivt. Dette skjer noen ganger etter rektal kirurgi eller fødselen.

lekkasje

Lekkasje fra anus forekommer ofte med fekal inkontinens. Dette skyldes at fast avføring som gjør form er lettere å holde seg innenfor endetarmen enn fekalt stoff som har et høyere væskeinnhold.

Diagnose

Hvis du mistenker at du har fekal inkontinens, kan tilstanden bli bekreftet gjennom et besøk til legen din. Testene som kan gjøres inkludere en digital endetarms eksamen, anal manometry, anorectal ultralyd og anal elektromyografi. Alle disse testene, selv om gjennomført på forskjellige måter med eller uten tilleggsutstyr, er en anordning for legen å bekrefte styrken av rektale muskler og tilstanden av relaterte nerver. Legen din vil utføre en eller flere av disse testene etter diskutere dine symptomer og sykehistorie med deg.

behandlinger

Behandlinger for fekal inkontinens inkluderer kirurgi, medisiner som avføringsmidler og avføring myknere, endringer i kostholdet og tarm trening som styrker musklene. Det kan også omfatte behandling for en utsatt tarmen og stimulering av sakrale nerve. Det anbefales at anal området holdes så rent og tørt som mulig, uavhengig av hvilken type behandling er foreslått, fordi konstant kontakt med avføring kan irritere huden rundt anus og føre til ubehag.