Lunger i en baby

April 30

Lunger i en baby


Lunger i babyer er vanlig, som deres immunforsvar er fortsatt umoden og ute av stand til å bekjempe ulike virus som kan føre til luftveisinfeksjoner. Babyer er også utsatt for allergener som kan øke alvorlighetsgraden av lunger og utløser pusteproblemer.

årsaker

Lunger i babyer er oftest forårsaket av et virus eller bakterier forbundet med forkjølelse, influensa eller bihulebetennelse. Det kan også være forårsaket av høysnue eller andre allergener som for eksempel støvmidd, dyr dander eller mold.

Diagnose

Congestion forårsaket av et virus eller bakterier er diagnostisert av en barnelege enten under et kontor besøk eller over telefon. Congestion forårsaket av allergener kan trenge bekreftelse av en allergi spesialist for å finne problemet og å anbefale et kurs for behandling.

Behandling

The American Academy of Pediatrics anbefaler ikke decongestants for barn under 6. Bruk en nasal saltoppløsning for å tynne slimete sekret. En pære sprøyte kan være nødvendig for å fjerne overskudd av væske. Pass på at barnet ditt er hydrert, og kjøre en kjølig tåke vaporizer å lette pusten. For lunger assosiert med allergi ikke bruker noen medisiner uten å konsultere en lege, som også kan anbefale en resept.

Forebygging

Oppmuntre alle mennesker som håndterer barnet til å vaske hendene ofte. Hold barnet borte fra noen barn eller voksne som er synlig syk. Sørg for at barnet holder seg godt hydrert og unngå passiv røyking, siden dette setter babyer på et høyere risiko for luftveisinfeksjoner.