Lungesykdommer hos barn

December 7

Lungesykdommer hos barn er sykdommer som påvirker lungene og puste. Mens mange forhold i lungene passerer, er det flere kroniske lidelser som krever konstant legehjelp og er alvorlig grunn til bekymring. Blant de mest kronisk og utbredt er astma, cystisk fibrose, kronisk bronkitt og obstruktive puste lidelser.

Astma

Ifølge University of Miami, er astma en alvorlig og økende problem som rammer om lag 10 prosent av alle barn i USA. Astma er en tilstand der bronkiene i lungene er kronisk og stadig betent, noe som gjør det vanskelig å puste. Barn med astma har spesielle problemer med å puste på dager når smog er høy eller når lungene er uvanlig utøves. Det er anslått at astma er årsaken til barn som mangler skoledager mer enn en hvilken som helst annen fysisk forstyrrelse eller tilstand.

Cystisk fibrose

En annen betingelse av spesiell bekymring hos barn er cystisk fibrose, ifølge University of Miami. Dette er en tilstand der lungene fylles opp med slim og puste blir svært vanskelig. Barn med denne lidelsen er ofte diagnostisert veldig tidlig i livet og bare nylig har begynt å leve inn i voksenlivet. Historisk barn med cystisk fibrose ikke har lang levetid. Behandling for denne lidelsen omfatter bryte opp slimet ved pounding barnet på ryggen og ved hjelp av suge å trekke slim ut av lungene.

Kronisk bronkitt

Barn med kronisk bronkitt er av spesiell bekymring, ifølge Lucille Packard Children Hospital. Det er anslått at akutt og kronisk bronkitt bidrar til et høyt antall legebesøk hvert år. Mange barn med akutt bronkitt vil gå på å utvikle astma som deres lungene blir arrete med sykdommen, noe som gjør puste mer og mer vanskelig med hvert år. I mange tilfeller barn også gå på å utvikle kronisk obstruktiv lungelidelse eller KOLS.

Søvnapné

Ifølge University of Miami, en av de alvorlige problemer som barn i dag står overfor er søvnapné. Dette er en tilstand der en person slutter å puste under søvn. Personer med denne lidelsen kan finne søvnen avbrutt mange ganger i løpet av natten, noe som resulterer i søvnighet på dagtid, konsentrasjonsvansker og andre problemer. Søvnapné er oftest forårsaket av fedme, men også kan være forårsaket av strukturelle uregelmessigheter i munn og svelg.

bronkopulmonal dysplasi

Et av problemene at barn født for tidlig kan møte er bronchopulumonary dysplasi (BPD), ifølge Kidshealth. Denne tilstanden kalles også kronisk lungesykdom. Barn med BPD ofte står overfor alvorlige lunge- og pustevansker gjennom hele livet. Hos premature barn, lungene er underutviklet, forårsaker kronisk betennelse og arrdannelse. Dette resulterer i astma og andre lungesykdom.