solseng Risks

July 30

solseng Risks


Brun hud er ofte portrettert som mer attraktive enn lyse huden. For å nå dette målet, mange bruker solarium for å prøve å få mørkere hud feil å anta at fordi de ikke merke noen umiddelbare skadelige effekter på huden, at det ikke vil være noen i fremtiden. Men det er mange farer som bør vurderes før du bruker en tanning bed.

Solbrenthet

Solbrenthet oppstår når du utsetter huden for mye UV-stråling fra solen eller solarium. Solbrenthet utvikler lettere på folk som har lys hud fordi de har mindre melanin å blokkere UV-stråler fra å skade huden. Solbrenthet fører til at huden bli rosa eller rød og smertefull ved berøring. I alvorlige tilfeller kan huden blemme. Det øverste laget av skadet hud vil vanligvis begynner å løsne i løpet av få dager etter den første solbrenthet.

Hudkreft

Den største bekymringen med å bruke en Solseng er at det kan føre til hudkreft. Hudkreft kan utvikle hvor som helst på huden, men sjansene for å utvikle hudkreft på et område av huden din er økt som den utsettes for mer UV-stråling.

Eye Damage

Et annet problem at folk utvikler fra å bruke solarium er øyeskader. Grå stær i øyet er den vanligste typen av øyeskader fra tanning senger og kan være forårsaket når øynene blir utsatt for voldsomme mengder UV-stråling. Det fører til at linsen i øyet mister åpenhet som gjør din visjon bli grumsete, og kan også føre til at du går blind. Iført tanning briller drastisk reduserer sjansene for å utvikle øye problemer fordi de blokkerer det meste av UV-stråling fra å nå øynene.

Tidlig aldring av huden

Ved hjelp av en solseng kan også føre til for tidlig aldring av huden. Rynker blir mer definert og huden ser læraktig.