Faktorer for en sunn livsstil

August 11

Faktorer for en sunn livsstil


Hvis man følger de faktorene som bidrar til en sunn livsstil kan drastisk redusere tilbøyelighet for hjertesykdom, kreft og diabetes, ifølge en rapport utgitt i 2009 av Centers for Disease Control and Prevention. Mens det er mange elementer som faktor i hva som utgjør en sunn livsstil, er det fire hovedområder som du bør fokusere på når du prøver å øke din generelle helse.

Kosthold

Maten du spiser brukes av kroppen din som drivstoff, og er den første nøkkelen til en sunn livsstil. Ditt kosthold bør være høy i fiber og plantebaserte materialer, og lite mettet fett, raffinert sukker, natrium og animalsk fett. Hovedtyngden av kalorier som du forbruker bør komme fra frukt, grønnsaker, belgfrukter og korn. Enhver kjøtt konsumert bør være magert kylling eller biff, og du bør velge bare de fisk som kommer fra kaldt vann, for eksempel laks eller sild.

Trening

Ifølge American Heart Association, bør du delta i minst 30 minutter med moderat trening fem dager i uken. Ikke bare utøve bidra til å øke ditt hjerte helse, men det vil også bidra til å redusere din kroppsvekt, noe som kan øke selvfølelse og selvtillit. Den type trening du kan gjøre varierer, men inkluderer jogging, turgåing, svømming eller sykling. Hvis du ønsker å øke din oppgave utover 30 minutter om dagen, kan du bruke en kalori kalkulator for å fastslå mengden av trening som vil være sunt for ditt kaloriforbruk rate.

usunne vaner

Ifølge en rapport fra National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme, forbruk av alkohol og / eller tobakk øker risikoen for visse kreftformer, diabetes og hjertesykdommer, og kan redusere din generelle helse. Når vedta en sunn livsstil, bør individer slutte å røyke umiddelbart, og redusere alkoholforbruket til en drink om dagen for kvinne, og ikke mer enn to om dagen for menn.

Body Mass Index

Din Body Mass Index, eller BMI, brukes til å bestemme mengden av fett til stede i kroppen din. En BMI over 30 regnes som sykelig overvektige, og indikerer en økt sannsynlighet for visse krefttyper, hjertesykdom, diabetes og leddgikt. Det er online kalkulatorer som kan hjelpe deg å finne din nåværende BMI, og viser deg hvor din BMI bør være for optimal helse.