Virkningene av Lead Piping på romerske akvedukter

April 22

Virkningene av Lead Piping på romerske akvedukter


Romerske akvedukter spredte landskapet i Romerriket. Ved å opprettholde en jevn nedgang fra vannkilden og bruke andre metoder for engineering, kan en akvedukt transportere ferskvann til byene mange miles unna. Vann reiste gjennom rør innenfor rammen av akvedukten. Selv om noen rør ble bygget av stein eller leire, andre hadde bly fôr, forårsaker mange problemer for personer som bruker vann.

Hvor Lead kom fra

Når gruvedrift sølv, er en biprodukt bly sulfid. Romerne lærte å smelte dette for å få bly. Til romerne, må ledelsen ha virket kjempefint stoff fordi ovnene ikke trengte å nå ekstreme temperaturer for å smelte det, og når myknet, metallet var lett å jobbe med. Ledningen kan også være formet til ark som kan deretter rulles til rør eller rør.

Argumentasjon for blyrør

Bly blir lett i vann hvis det er i kontakt med ledelsen på veldig lenge. Romerne brukte blyrør i vannlåser for å flytte vann ut av daler og for distribusjon i byene. Selv romerne visste bly forårsaket helseproblemer, kan de ha håpet vannet beveget seg raskt nok gjennom de delene av blyrør at det ikke ville være forurenset av bly. De kan også ha håpet på innskudd fra kalsiumkarbonat i vannet ville frakk rørene og legge et lag av beskyttelse fra ledelsen.

Problemer med Lead

Blyforgiftning kan oppstå fra håndtering, inntak eller puste bly. Eksponering for bly kan føre til utviklingsproblemer hos barn, hukommelsesproblemer hos voksne, svakhet, abort og infertilitet. Romerne visste bly forårsaket helseproblemer, men likevel brukte det som en kosmetisk og som en form for prevensjon eller abort.

Rørene ikke kan ha vært problemet

Hvis romerne opplevd blyforgiftning, kan rørene ikke ha vært årsaken. De ble også utsatt for bly i vinen de drakk. I vin å gjøre, ble juice av drue og andre frukter kokt ned for å heve sukker. Problemet med kokende i kobber potter var omsetningen av fruktene 'syre med kobberet, som gir en av smaken til den vin, slik at lede potter ble brukt i stedet. Som Romerne drakk flere kopper vin daglig, kan ledelsen potter for vinproduksjon har bidratt mer til blyforgiftning enn rørene i akvedukter.