Guide CPAP Feilsøking

August 5

A 'kontinuerlig positivt lufttrykket "maskin, eller CPAP, blir brukt til å hjelpe mennesker med søvnapné pusten under søvn. En person med søvnapné stopper gjentatte ganger å puste under søvn, og dette kan føre til alvorlige helseproblemer som hjertesykdom fordi søvnapné lidende er ute av stand til å sove soundly gjennom natten. En CPAP-maskin tvinger luft inn i kroppen gjennom nesen og hjelper personen få mer søvnkvalitet. Noen ganger kan ting gå galt med en CPAP-maskin, men litt tålmodighet og noen feilsøking råd vil hjelpe deg med å løse problemet.

lekker Air

En av de mer vanlige problemer med en CPAP maskin er at luft lekker ut fra masken. Dette kan gjøre en høy lyd som vil holde din ektefelle og deg våken om natten, og avhengig av hvor luftlekkasje ligger det kan også tørke ut øynene dine. Når CPAP maske er montert av en sertifisert CPAP tekniker, kan tilpasningen ikke ta hensyn til hvordan hodet ditt vil hvile på en pute og hvordan det vil endre måten masken passer. Den raskeste løsning på dette problemet er å litt stramme stroppene på masken slik at den beveger seg mindre når du flytter på kvelden. Ikke stram det for mye som det kan sette merker i ansiktet og muligens et utslett. Hvis stramme masken ikke stoppe luftlekkasjer så du kan ha en dårlig maske. Hvis dette er tilfellet må du ta det tilbake til CPAP tekniker for inspeksjon.

utilstrekkelig Airflow

CPAP maskinen er konstruert for å få luft inn i kroppen din mens du sover at kroppen din trenger for å etterfylle blod oksygen nivå. Hvis du bruker CPAP og fortsatt våkne opp om morgenen trøtt og svak, så du ikke får nok luft om natten. Legen forsøker å sette din CPAP lufttrykk basert på resultatene av søvnen din studie, men det kan ta litt finjustering for å få nummeret helt riktig. Hvis du har brukt CPAP-maskin i to uker og fortsatt ikke føler deg uthvilt om morgenen, ringe legen din for å diskutere endre trykket på maskinen din. Legen din kan be deg om å ta maskinen inn til kontoret for å ha en sertifisert CPAP tekniker endre trykket for deg.

Tørr i munnen

Ifølge Providence St. Mary Medical Center, CPAP brukere noen ganger klager over tørr munn etter bruk av CPAP-maskin for første gang. Dette er normalt fordi du sover med munnen åpen og luften som blir tvunget ned på nesen er rømmer ut åpen munn. Løsningen på dette er å bruke en hakestropp for å holde munnen lukket om natten. Diskuter denne situasjonen med legen din for å se om en hakestropp vil løse problemene dine.