Hva er Venapro?

December 29

Det finnes dusinvis av medisiner på markedet som hjelper med irriterende, tilbakevendende og ofte pinlig problem av hemoroider. Mange er avhengige av bruken av steroider for å lindre hevelse, eller bedøvelsesmidler for å lindre smerten. En ny klasse av middel innebærer bruk av homøopatisk formler, hvorav Venapro er et eksempel.

Hva er hemoroider?

Hemorroider er kløe, svie, hoven, betent og ofte blødende vev og årer rundt endetarmen og anus. Også kalt hauger, kan hemorroider skyldes anstrenge seg for å avlaste tarmer, forstoppelse og irritasjon av vev i anus og rektum. De kan oppstå inne i endetarmen eller i ytterkant og kan bli forverret ved å sitte i lange perioder eller friksjon i området. Avanserte tilfeller kan innebære blødninger og kan kreve kirurgi.

Hva er et homeopatisk middel?

Homeopati er en gren av alternativ medisin som er basert på filosofien om at "likt kurerer likt". Homeopaths behandle en tilstand ved å eksponere pasienten for et meget fortynnet naturlig stoff som fører til symptomet, med den hensikt å stimulere kroppen til å komme fra at eksponering, noe som gir legemet en mekanisme som å komme seg fra tilstanden i seg selv. Disse stoffene er sagt å ha en "affinitet" for symptomene.

Hvordan virker Venapro fungerer?

Ifølge venapro.com, virker formelen ved administrering til pasienten av en meget fortynnet blanding av ingredienser som er valgt på grunnlag av deres affinitet for spesifikke symptomer på hemoroider. For eksempel er den ingrediensen hestekastanje (Aesculus hippocastanum) sies å ha en tilhørighet til rektal smerte og hevelse, og så er en av ingrediensene i formelen for Venapro.

Hvordan er Venapro Gis?

Venapro er tatt som en spray under tungen eller oppløst i et glass vann for dem som ikke kan tolerere alkoholkomponenten av middel. Venapro kan også tas som kapsler.

Toksisitet av Venapro

Fordi ingrediensene er sterkt fortynnet, er Venapro ikke ansett som giftig, og bør heller levere noen bivirkninger. Men alle med allergi mot spesifikke ingredienser som brukes i formelen bør være forsiktig.

Virker det?

Vurderingene er blandet. Noen rapporterer rask lindring fra sine hemorroider, mens andre ikke gjør det. Hvorvidt den rette fungerer fra et homøopatisk perspektiv avhenger av lidende individuelle symptomer og hvis formelen inneholder ingrediensene til disse symptomene, så det er ikke alle som lider kan oppleve lettelse.

Livsstil, kan matvaner og andre medisinske tilstander også spille en rolle i hvilken grad personen med hemorroider opplever lettelse. Visse forhold kan være så avansert at operasjon er nødvendig for å fjerne det skadede vevet.