Hva er Probiotika laget av?

November 26

History of Isolation

Forskning på probiotika viser at alle bakterier ikke er skapt like. Mens mange kanskje forbinder bakterier med negative effekter, viser studier probiotika er en form for "gode" bakterier for kroppen. Probiotika finnes naturlig i visse matvarer; de kan også bli funnet i supplement eller beriket mat form.

De tidligste tilfeller av slik probiotika skjedde da melk ble fermentert med melkesyrebakterier. Fordi denne type melk har en lav pH-nivå, ble bakteriene vist seg å være vellykket i å drepe av skadelige bakterier med en høyere pH-nivå. Fra det punktet på, var forskerne i stand til å bruke en varierende grad av kjemiske reaksjoner til å produsere probiotika.

produksjonen i dag

Matvarer som inneholder probiotika er typisk i meieri-familien, og dyrkes (dyrket) i melk og yoghurt. For å være effektiv, må disse bakteriene leve. Eksempler på matvarer som inneholder levende probiotika inkluderer yoghurt, miso, ugjæret melk og litt juice og soyaprodukter, ifølge Mayo Clinic. De fleste av disse produktene må holdes nedkjølt for å sikre at probiotika som finnes ha miljøet som trengs for å leve.

Probiotika for matvarer i denne kategorien er laget ved hjelp av bakteriekulturer. Som tidligere nevnt, probiotiske bakterier, for eksempel L. rhamnosus, L. acidophilus, L. casei og bifidus, som vanligvis finnes i yoghurt eller andre meieriprodukter, er kjent for å vokse under visse vilkår. I et laboratorium, forskere skape disse forhold, for eksempel tilsetning av melkesyrebakterier til melk, for å stimulere vekst probiotiske. Disse probiotika blir deretter trukket ut og lagt til mat å tilby fordeler som bedre fordøyelse.

probiotiske kosttilskudd

Samtidig legge probiotika til matvarer kan virke ganske prosessuelle, hvordan tett kondenserte probiotiske kosttilskudd pakke samme gunstige slag? Ifølge Dr. Melina Jampolis, en lege, ernæring spesialist og medisinsk konsulent for CNN.com, probiotiske kosttilskudd begynne mye det samme som dem som er lagt til mat: Cultured (utviklet) i et laboratorium. Imidlertid bakteriene blir deretter frysetørket og tilsettes til andre forbindelser og pakket i en pilleform for lett å svelge. Oftest er probiotiske kosttilskudd anbefales for kjølelagring. Dette er det samme prinsippet bak å holde melkeprodukter nedkjølt: den kjølige atmosfæren gjør at frysetørkede bakterier for å opprettholde sine sunne egenskaper. Når inntatt i kroppen, er probiotika frigjøres fra kapselen, hvor de kan dra nytte fordøyelsessystemet.

Ifølge Dr. Jampolis, noen av de beste kosttilskudd inkludere de som inneholder Bacillus coagulans eller Saccharomyces. Etiketten skal inneholde informasjon om hvordan selskapet produserer og pakker probiotika.