Viktigheten av å være sunn

March 17

De fleste av oss vet betydningen av å være sunn, men hvor vi kanskje kommer skjevt er vår oppfatning av hva som er sunt er. Kombiner det med toleransene vi har bygget opp for å håndtere tretthet, stress, kroniske smerter og smerter, og sunt blir et relativt begrep.

Media

Med alle bildene presentert for oss daglig gjennom TV, filmer, magasiner, TV-spill og internett, er det lett å komme til den konklusjon at det å være perfekt formede og vakker måte å være sunn. Det er bare ikke sant. På toppen av det hele har vi vært utsatt for kampanjen etter reklamekampanje forteller oss at hvis vi kjøper et bestemt produkt vil vi leve lenge sunt liv. Mye av det er hype. Er det noe rart at vi ikke vet hva leve sunt egentlig er?

definere Sunn

Så hva betyr det egentlig si å være sunn? Betyr dette at vi må være modell tynn eller buff som en body builder? Det er mange misoppfatninger om hva som er sunt. Her er noen spørsmål å stille for å finne god eller dårlig helse:
Kan du gå og ikke bli trette?
Skal du sove om natten?
Får du nok av frisk luft og regelmessig mosjon?
Har du opprettholde en sunn vekt?
Har du avstå fra overforbruk av legemidler og sentralstimulerende midler (illegale rusmidler er aldri sunt) og alkohol eller tobakk?
Hvordan er din kolesterol, triglyserider, blodsukker og blodtrykk?
Kan du navigere dagen fri for smerte?

Mental og åndelig helse

Se på TV for noen lang tid på en gitt dag, og du er nødt til å se reklame for anti-depresjon og angstdempende medisiner. Men visste du at det å leve et sunt liv der du tar vare på deg selv kan bidra til å avverge de lidelser som krever disse medikamentene? Mangel på fysisk helse søl over i vårt åndelige liv også, skape mer selvtillit tvil og mangel på håp og glede i våre liv.

Betydning

Ikke bli fristet til å ofre i morgen for det du ønsker i dag. Pushing å møte tidsfrister, drikker for mye, røyker en mer sigarett, sette av regelmessig mosjon og overspising eller ikke spiser nok er atferd som setter oss opp for nederlag i jakten på et sunt liv. Tenk om kvaliteten på livet ditt og tenke på de spørsmålene som stilles ovenfor. En ganske god måle starter med det første spørsmålet: Kan du gå og ikke dekk?

fordeler

Å ta vare på oss selv og oppnå god helse har vidtrekkende fordeler. Det senker sterkt vår risiko for alvorlige sykdommer. Det er god butikk, også. Tenk på de besparelser i medisinske kostnader. Vårt arbeid produktiviteten går opp, noe som gjør oss bedre arbeidstakere og arbeidsgivere, våre personlige relasjoner bedre og vi begynner å ha det gøy igjen. Tenk deg å ha nok energi til å gjøre alt du ønsker å gjøre, og elsker hvert minutt av det fordi du er frisk.