Symptomer og behandlinger for CRPS Leg Pain

June 16

Komplekst regionalt smertesyndrom, eller CRPS, er smerter i beinet eller armen etter en sykdom. Selv om legene har vist en sammenheng mellom dette nye smerter og den siste sykdom, har de fortsatt ikke vet hva som faktisk forårsaker tilstanden. Når en person utvikler CRPS, er det ikke uvanlig for ham å lide en rekke symptomer som anses kjennetegnene til sykdommen. Men det finnes behandlinger tilgjengelig for å bedre håndtere denne mystiske syndrom.

Smerte

CRPS viser seg oftest som smerter i beinet. Denne smerten vanligvis er en intens brennende følelse som går gjennom beinet og noen ganger inn i foten. Noen føler også en økt følsomhet i det samme området.

Opphovning

CRPS kan også påvirke beinet leddene. Mesteparten av tiden det innebærer noen hevelse, men det kan også være ledsaget av en nyvunnet stivhet eller stivhet. Dette kan vanskeliggjøre mobilitet, noen ganger til det punktet at benet ikke vil bevege seg.

Utseende

Andre ganger, forandrer CRPS utseendet på berørte beinet. Dette innebærer normalt flushing, men beinet kan i stedet vises hvit eller blå. Denne endringen i fargen kommer ofte med varierende endringer i huden temperatur, kjører fra varmt til kaldt og hvor som helst i mellom, og beinet hår og negler kan vokse raskt.

Svakhet

CRPS fører også svakhet i det berørte beinet. Dette er forskjellig fra et hinder i bevegelse. I stedet for hevelse i leddene, kan musklene begynner å krampe og atrofi, som fører til mer og mer svakhet i beinet.

medisiner

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene dine, vil behandlingen vanligvis innebære medisinering. Ved utbruddet, kan en lege bare anbefale å ta en over-the-counter smertestillende, som ibuprofen, paracetamol eller aspirin, og bruke varme og kalde omslag. Hvis smertene forverres, kan en lege slå til reseptbelagte medisiner som kortikosteroider, antikonvulsiva, antidepressiva, smertestillende eller opioider.

Fysioterapi

Fysioterapi er også brukt til å behandle CRPS. Med denne formen for behandling, utvikler en terapeut en rekke øvelser for å styrke og øke fleksibiliteten i bena, og er vanligvis brukes sammen med andre former for behandling, samt biofeedback.

Muskel og Spinal Stimulation

En lege kan anbefale et kurs av muskel eller spinal stimulering, slik som transkutan elektrisk nervestimulering. Denne behandlingen innebærer periodiske impulser med strøm som sendes inn i kroppen for å stimulere musklene i ben og nerver i ryggraden.