Har COBRA Credit gjelder hvis du Fired?

August 5

Den Avstemming Act Consolidated Omnibus Budsjett (COBRA) sørger for at de som mister arbeid vil fortsatt være i stand til å motta helseforsikring. Det er tilgjengelig for de fleste som er avfyrt, men det finnes noen unntak. Hvis du har blitt sparket, er det smart å se på alle alternativene før du tar en avgjørelse.

COBRA Regler

Når du mister sysselsetting, uansett om du avslutter eller er sparket, er du som regel rett til å motta COBRA fordeler, med to store unntak. Den første er om selskapet sparken for grov tjenesteforsømmelse. Dette kan inkludere å stjele fra selskapet, kommer til å arbeide full eller i en fysisk kamp med en annen ansatt. I tillegg gjør bedrifter med færre enn 20 ansatte ikke trenger å gi COBRA fordeler, men noen stater krever en lignende plan, ofte kalt en "mini-COBRA."

Hvordan vil du vite

Når du er sparket, vil du sannsynligvis ha en exit intervju med personalansvarlig. På dette møtet vil hun presentere deg med informasjon om COBRA plan. Hvis du ikke mottar denne informasjonen, har du sannsynligvis ikke kvalifiserer. Men du kan spørre personalavdelingen hvis du ønsker å være sikker.

Grunnleggende COBRA

Når du godtar en COBRA plan, er du i stand til å fortsette den samme dekning som du hadde mens du var en ansatt. Dessverre, er selskapet ikke lenger å betale hovedtyngden av din premie - du er ansvarlig for hele betalingen. Du kan bli sjokkert over hvor mye dette er - premiene kan være alt fra flere hundre dollar til over tusen dollar, avhengig av hvilken type plan du hadde gjennom arbeidsgiver.

Alternatives

Hvis du ikke kvalifiserer for COBRA eller hvis du føler at det er for dyrt, du har fortsatt muligheter. Snakk med lokale helseforsikring selskaper om individuell plan. I noen tilfeller kan premien bli høyere enn din COBRA betaling ville være, men det er ofte mer fleksibilitet - du kan være i stand til å ta en høyere egenandel eller gi avkall på resept dekning for å redusere betalingen. Hvis du er gift og din ektefelle arbeidsgiver tilbyr en plan, kan du be selskapet om å legge deg til planen. Du må betale en liten sum for dette, men det er mindre enn COBRA eller enkelte dekning.