In-Home Bruk av eddik

June 17

In-Home Bruk av eddik


Eddik er et vanlig husholdning produkt bestående av 3 prosent eddiksyre og 97 prosent vann. Eddik er en allsidig, lett tilgjengelig og billig produkt som kan brukes til en rekke husholdningsformål. Den kan brukes for matlaging og rengjøring, og som et kjent middel for enkelte typer plager.

Matlaging

Eddik legger en frisk syrlig smak til salater, sauser, supper og stuinger. Det er en viktig ingrediens i pickle gjør og fungerer godt som en kjøtt mørsalt. En teskje tilsettes vannet for dampende eller koke grønnsaker vil bevare sin farge. En teskje tilsettes vannet for kokende pasta vil holde det henger sammen.

Rengjøring

Hvit eddik er en effektiv rengjøringsmiddel som er billig og ikke giftig. Den eddiksyre i eddik bidrar til å ødelegge bakterier, mugg og andre uhumskheter. En blanding av en del hvit eddik til ni deler vann er effektivt for rengjøring av kjøkkenbenkeplater og vask, bad områder, speil, vinduer og gulv. En kopp hvit eddik kan legges til i vaskesyklusen som tøymykner og flekkfjerner.

husholdningenes rettsmidler

Hvit eddik har en antiseptisk virkning som gjør det til et godt hjem rette for mindre kutt og skrubbsår. Den kan også brukes til å behandle ubehag av insektbitt og stikk, kløe og solbrenthet. Hvit eddik kan anvendes til behandling av flass. Før sjamponering våte håret, tilsett eddik til hodebunnen din og la den på i ett til to minutter, og skyll og sjampo som vanlig.

andre bruksområder

Bade føttene i ufortynnet eple cider eddik daglig i 10 minutter for å behandle fotlukt. Treat fotsopp ved dabbing det berørte området med en bomullsdott dynket i eddik et par ganger per dag. For å fjerne sopp fra sokker suge dem i eddik i en halv time på slutten av dagen. Blomster vil vare lenger hvis du plasserer dem i en liter vann som du har lagt til to ss. hvit eddik og to ss. sukker.