Virvelsøylen Skader

January 7

Ryggsøylen er en av de mest delikate deler av menneskekroppen som det kan føre til omfattende skader når skadde. Ryggmargen fungerer ikke bare som skjelettet stormaskin, men det huser også nerver som kontrollerer forskjellige kroppsfunksjoner. En skadet ryggmarg kan forlate kroppen lammet og ute av stand til å bevege seg.

typer

Det er i utgangspunktet to typer virvelsøylen skader som er klassifisert av medisinske eksperter: den fullstendige og ufullstendige skade. Begge skader er forårsaket av dyp støt eller traumer, men de varierer i intensitet og samlede effekter i ryggraden. Ufullstendige skader påført skader i ryggsøylen, men de påvirker ikke ryggmargen direkte å forårsake total lammelse. Komp skader når ledningen, og dermed gjøre en pasient mottagelig for kvadriplegi og fullstendig mangel på motorisk funksjon.

årsaker

Ryggsøylen skader er vanligvis et resultat av virkningen forårsaket av traume som har gjort et direkte treff på ryggraden. Disse inkluderer fall, Vehicular kollisjoner og freak ulykker. Typiske kjennetegn ved ryggsøylen skaden omfatter brutt cervical, thorax og lumbale bein. Brudd og dislokasjoner i ryggsøylen bidrar også til skade.

effekter

Blant de mest vanlige effekter av virvelsøylen skader er ryggsmerter og revmatisme, særlig hvis skaden blir ubehandlet. Lammelse kan også påløpe fra mer alvorlige skader, spesielt de som kjøpte i ulykker. Ofre for ryggsøylen skader kan lide av livet lammelse som noen av de skader som ikke kan behandles med terapi.

Behandling

Ryggsøylen skader er vanligvis behandles med kirurgi, spesielt når skaden ble forårsaket av ødelagte eller forstuet bein. Siden skade vanligvis påvirker pasientens motoriske evner, er han underlagt motor terapitimer som varer i måneder eller år, avhengig av alvorlighetsgraden av lammelse. Det er også foreslått studier som antyder stamcelle erstatning som en effektiv behandling for ryggsøylen skader, da behandlingen øker hastigheten på kroppens evne til å reparere seg selv og regenerere. Imidlertid er bruken av stamcelle behandlinger fortsatt blir debattert av motstridende medisinske eksperter.

Forebygging

Ryggsøylen skader er faktisk vanskelig å behandle, men de kan unngås. Beskytte deg selv fra slike skader omfatter bor borte fra høyrisiko fysisk aktivitet (eller bruk av personlig verneutstyr for å unngå ulykker), og etter en vanlig øvelse diett for å styrke bein og revitalisere nervene regelmessig. Ved å gjøre dette, får du ikke bare hindre utbruddet av virvelsøylen skader, men også nyte et lengre, sunnere liv.