Dental radiografi Forskrift

October 23

Dental radiografi Forskrift


Dental radiografi innebærer røntgenbildene av tenner og omkringliggende strukturer ved eksponering av filmen for røntgenstråler. Dental røntgen er viktige verktøy tannleger bruker for å diagnostisere orale problemer de ellers ikke kan oppdage under en grunnleggende undersøkelse.

stråling Lover

Stråling sikkerhetslovgivningen finnes på statlig og føderalt nivå for å beskytte folk fra farene ved stråling, ifølge Dental radiografi Prinsipper og teknikker. Major effekter av stråling er kreft eller grå stær. Radiation Control for Health and Safety Act ble gjort offisielt i 1968 for å standardisere resultatene av røntgenutstyr. Forbruker-Patient Stråling Health and Safety Act i 1981 begynte å dekke utdanning og sertifisering av fagfolk som bruker dental røntgen utstyr.

I noen stater, dental radiografer i dag må passere en strålingssikkerhet eksamen før utsette dental X-ray filmer.

Praksis / reglene for utstyr

Dental røntgen må utføres kun på forslag fra en tannlege og kun av en juridisk kvalifisert helsepersonell, ifølge Tufts University. The American Dental Association, i samarbeid med det amerikanske Food and Drug Administration, har vedtatt retningslinjer for forskrivning antall, type og hyppighet av dental røntgen tatt av pasienter. ADA fraråder også bruk av kort, lukket, spisse røntgen kjegler --- eller posisjons-enheter som angir --- fordi disse enhetene kan resultere i høyere mengder av farlige spruter stråling.

Rektangulære collimators --- eller blyplater med et hull i midten som passer over X-ray maskin åpninger --- faktisk redusere arealet av en pasients kropp som er utsatt for stråling. Føderale forskrifter krever at X-ray bjelker være kollimert til en diameter på ikke mer enn 2,75 inches når en tannlege radiograf bruker mindre foretrukne sirkulære collimators.

eksponering Beskyttelse

En tannrøntgenenhet Operatøren må stå i en vinkel på 90 til 135 grader i forhold til den primære stråle av et røntgen eller bak en beskyttende barriere med et vindu som tillater operatøren å fremdeles vise pasienten. Disse aktørene hovedsak bør stå 6 fot fra Håndtaket av en X-ray maskin. Ingen bør være i eksamenslokalet under dental røntgenbilde eksponering unntak for pasienten. I tillegg bør dental radiografer plassere bly forklær med skjoldbruskkjertelen krage på pasienter for å redusere sin eksponering.

Dental radiografer i tillegg må overvåke dental X-ray maskiner for lekkasje stråling ved hjelp av en film enhet tilgjengelig gjennom statlige helse avdelinger eller tannrøntgenutstyr.

tillatt Dose

The National Council on strålevern og Målinger definerer "høyeste tillatte dose" som den største mengden stråling en person bør få i en bestemt periode uten å forårsake skade. Dental radiografer bør ikke utsettes for mer enn 5,0 Rems et år, med en rem være en spesiell måleenhet som brukes i dental røntgen. For medlemmer av allmennheten som ikke jobber regelmessig rundt dental X-ray utstyr og gravide kvinner som jobber som tannlege radiografer, er den etablerte høyeste tillatte dose 0,5 Rems i året. Dental radiografer kan spore sin eksponering ved hjelp av en film skilt, en personalvokter tilgjengelig gjennom film badge servicebedrifter.