Hvordan unngå tendensen til å dvele ved fortiden

October 23

Hvordan unngå tendensen til å dvele ved fortiden


Folk behandle tidligere hendelser i tre forskjellige måter, som inkluderer integrerende, instrumental og obsessive erindring, ifølge Barbara M. Newman "Utvikling gjennom livet. En psykososialt perspektiv" I integrerende erindring, en person undersøker sin fortid for å forene følelser om tidligere hendelser. Instrumental erindring innebærer å bruke erfaringen til å overvinne dagens vanskeligheter. Dvele ved fortiden og lider av elendighet eller skyld er obsessive erindring. Mens de to første typene av erindring er sunt, kan den siste typen styre livet ditt og forårsake emosjonelle lammelse, angst og depresjon. Bruke ulike teknikker og ressurser til å omfavne fortiden og finne nedleggelse.

Bruksanvisning

1 Finn en gruppe som deler aspekter av din fortid og fortelle om hendelsene som skaper til å dvele ved det. Ikke kjemp følelser knyttet til disse hendelsene, men la disse følelsene til overflaten. Tillat deg selv å gråte eller bli sint. Integrere tidligere erfaringer inn i psyken din ved å behandle opplevelsen foran andre ettertrykkelig mennesker, og de negative følelsene vil visne.

2 Ta proaktive skritt for å bli involvert i aktiviteter eller hobbyer som muliggjør sosial interaksjon hvis du dvele ved skuffelser eller uheldige hendelser. Få opptatt og fylle kalenderen med aktiviteter som hjelper deg å holde deg i nåtiden. Prøv aktiviteter som du alltid har lengtet etter å gjøre, men funnet unnskyldninger for å utsette engasjement. Hvis du alltid har ønsket å trene i en kampsport, registrere deg for en klasse.

3 gjenoppfinne deg selv eller din livsstil. Unngå å utsette deg selv for det samme nettverket av venner, situasjoner eller steder som vekker fortiden. Skille deg fra disse omstendigheter. Besøke nye steder, for eksempel en nylig lansert restaurant eller teater. Oppdag nye venner via aktiviteter, veldedig arbeid, sosiale funksjoner eller dating. Opprett et nytt sett med minner å erstatte den gamle.

4. Vurder kognitiv atferdsterapi (CBT), som understreker omdirigere dine tanker fra negative til positive. Forutsetningen er at ved å tenke positive tanker om noe, du til slutt vil utvikle positive følelser om det. CBT også fokuserer på den foreliggende snarere enn tidligere, noe som ikke kan endres.