Flytende diett for graviditet

September 22

Noen kvinner utvikler gulsott (gulfarging av huden) under svangerskapet. Når dette skjer, mor-å-være er satt på en flytende diett, spesielt formulert for å redusere gulsott symptomer. Det er svært viktig å bli kvitt tilstanden så snart som mulig. Dietten kan ta opptil en uke (eller lenger) for å være effektive. Noen kvinner må være innlagt på sykehuset for å bli kvitt gulsott helt.

Generell informasjon

De fleste kvinner rådes til å leve ekstremt forsiktig og ta ekstra vare i minst en måned etter at de har blitt diagnostisert med graviditetsrelatert gulsott. Når denne tilstanden har oppstått, er kvinnen på et høyere risiko for tilstanden kommer opp igjen senere i svangerskapet, fordi hennes immunsystem vil allerede ha blitt kompromittert.

Dietary forslag

Mens behandles for gulsott, legen vil anbefale bestemte matvarer som er høy i antioksidanter, næringsstoffer, proteiner, mineraler, jern, kalsium og andre matvarer nødvendigheter. Disse typer næringsstoffer finnes i grønne bladgrønnsaker, frukt, egg, melk og kjøttprodukter. Mor-å-være vil trolig bli frarådet å spise mat med høyt innhold av fett.

Gulsott og din leveren

Gulsott er en betingelse for leveren, så ofte pasienter som har blitt diagnostisert med gulsott vil ikke føler for å spise fast føde. I tilfeller som dette, anbefales det at pasienten spiser store mengder av urter, som kan stimulere appetitten. Prøv fersk bukkehornkløver blader eller frø i en te, drikke Bukkehornkløver te to til tre ganger per dag. Du kan også erstatte gressløk og djevelens klo for bukkehornkløver. Djevelens klo hjelper på fordøyelsen av maten. Disse urtene er trygt å konsumere i løpet av svangerskapet, og vil ikke skade barnet.

En flytende diett består hovedsakelig av fruktjuicer, grønnsaksupper og protein shakes. Hvile er også en viktig del av å være på flytende diett. Gravide kvinner som har blitt diagnostisert med gulsott rådes til å sove så mye som de kan i løpet av dagen. Søvn hjelper i utviklingen av babyen. Trykk og spenning bør unngås så mye som mulig. Yoga og meditasjon kan hjelpe utrolig. Alltid snakke med legen din før du gjør drastiske endringer i kosthold og treningsprogram, spesielt under graviditet. Legen din kan hjelpe deg å gjøre sunne valg for både deg og babyen din.