Hvordan Forklar HIPAA

April 2

HIPAA er USAs helseforsikring bærbarhet og Accountability Act. Kongressen godkjente den i 2003 for å beskytte personvernet til pasientene, samtidig som pasientene lettere tilgang til deres medisinske filer. Den gjør også folk til å endre uriktige opplysninger i sine filer raskere.

Bruksanvisning

Forklaring

1 La pasienter vet at de har rett til å gjennomgå sine medisinske journaler innen 30 dager etter ber om dem, og at loven også tillater dem å rette feil i sine filer.

2 Tips pasienter som HIPAA gir dem også et varsel om privatliv, informere dem om at alle helsepersonell må gi sine pasienter vet hvordan deres medisinske filer vil bli brukt. Pasientene må signere denne kunngjøringen og skrive ned hvem som har lov til å få tilgang til sine filer - for eksempel en ektefelle eller en forelder.

3 Fortell folk at HIPAA vil hindre eksterne kilder fra undersøke deres medisinske filer - for eksempel banker, forsikringsselskaper og andre virksomheter. Denne føderale Privacy Act vil ikke tillate pasientinformasjon skal brukes til forsøk på å markedsføre produkter.

4 HIPAA gjør hele diskusjonen mellom en pasient og lege konfidensielt. Den som yter helsehjelp må holde seg alle helsevesenet bekymringer eller sykdommer privat og kan ikke avsløre sensitive pasientopplysninger i en talemelding eller e-postmelding.

Hint

  • Det er seminarer rundt om i landet som holder konferanser om hvordan jeg skal forklare HIPAA. Tidsplanene kan bli funnet på HR Training Center.
  • Medisinsk fagpersonell som bryter HIPAA lover kan bli tiltalt i retten, og den fornærmende lege kan bli truffet med et søksmål.