Kirurgisk fjerning Vorter

May 11

Kirurgisk fjerning Vorter


Nesten alle har hørt den gamle "Hvis en frosk pees på deg, vil du få en vorte" myte. I virkeligheten er vorter forårsaket av smittsomme virus, spesielt humant papillomavirus. De finnes oftest på hender, føtter, ansikt og genitalia.

Behandling

De fleste av vorter er lett behandles med over-the-counter produkter, slik som salisylsyre. Men noen vorter er mer alvorlige og må fjernes med kirurgi.

kryoterapi

Kryoterapi er fremgangsmåten for frysing av vorter med flytende nitrogen. Fryseprosessen ødelegger cellene, og dermed forårsaker at vorten å få blemmer og eventuelt falle av.

cauterization

Cauterization, eller elektro, fungerer i utgangspunktet på samme måte som kryoterapi. Men gjennom kauterisering vorten er brent og vev blir ødelagt ved hjelp av elektriske midler.

Curretage

Curretage er fjerning av vorter gjennom skjære- eller slitasje. Vorte fjernes ved hjelp av en skarp gjenstand, noe som kan føre til arrdannelse.

laser Surgery

Laser kirurgi er utført ved å plassere en kraftig stråle av lys på vorte, forårsaker det å brenne. Området kirurgi er nummen før fjerning. Laser kirurgi er anbefalt som et siste alternativ, og er generelt for store vorter.

betraktninger

De fleste kirurgiske metoder for vorte fjerning er trygge og vellykket. Gjentakelse ventes hos noen pasienter. Laser kirurgi er den mest kostbare og risikable vorte fjerning alternativer. De fleste vorte fjerning prosedyrer krever tre eller flere behandlinger.