Fordeler og ulemper ved Chiropractic Medicine

March 22

Chiropractic medisin fokuserer på muskel- og nervesystemet lidelser. Care retter seg i hovedsak mot å redusere rygg, nakke og leddsmerter, samt headaches.Chiropractic medisin tilbyr en rekke fordeler for pasienter, inkludert stoff-fri behandling for kronisk og akutt smerte som er både sikkert og effektivt. Men denne type behandling har bare nylig blitt akseptert av den ordinære medisinske fellesskapet, og derfor forsikring for kiropraktisk behandling kan ikke være omfattende og mange leger fortsatt motvillige til å henvise pasienter til spinal manipulasjon.

Funksjon

Leger av kiropraktikk medisin utføre undersøkelser av pasienter, gi en diagnose, og etablere en behandlingsplan som ikke inkluderer medisiner, men i stedet fokuserer på hands-on terapeutiske prosedyrer, rehabiliterende øvelser, og ernæringsmessige og endringer i livsstil. De fleste sykdommer blir behandlet med en fremgangsmåte som kalles spinal manipulasjon, noe som bidrar til å gjenopprette leddbevegelighet ved bruk av kontrollert tvangs rettet mot hypomobile leddene. Effektiv manipulasjon lindrer smerte, minsker muskelspenninger, og gjør det mulig for helbredelse av skadet vev kan finne sted.

Pros

Chiropractic medisin er et kostnadseffektivt og trygt alternativ til andre former for behandling for kronisk smerte, for eksempel medisinbruk og kirurgi. Spinal manipulasjon er blitt ansett som en effektiv behandling for ryggsmerter, og har vist seg å redusere smerte, fremme fysioterapi fremgang, og redusere avhengigheten av potensielt vanedannende og skadelige smertestillende medikamenter. Direktoratet for Health Care Policy and Instituttet anbefaler chiropractic omsorg som førstelinjebehandling for akutte korsryggsmerter hos voksne.

Ulemper

I noen tilfeller kan forskjellige grader av ubehag og / eller stivhet følge en kiropraktisk justering, men dette ubehag løser vanligvis i løpet av en til to dager. Selv om ikke alle helseforsikring plan i dag tilbyr dekning for chiropractic omsorg, har de fleste større forsikringsleverandører dekke hele eller deler av utgiftene knyttet til behandling hos lege av chiropractic medisin. Men fordi kiropraktisk behandling ofte involverer flere kontor besøk, kostnadene kan fort legge opp for de uten forsikringsdekning. Hyppige turer til legekontoret kan være upraktisk for mange mennesker, spesielt for de som arbeider med akutt smerte eller annen funksjonshemming, og chiropractic omsorg er ikke egnet for alle mennesker. Personer med visse medisinske tilstander, som for eksempel akutt gikt, bein kreft, overdreven osteoporose eller eksisterende bein eller felles frakturer kan ikke være egnede kandidater for spinal manipulasjon.

Historie

Ifølge American Chiropractic Association, kan chiropractic omsorg dateres tilbake til begynnelsen av innspilt historie. Kinesiske og greske tekster fra 2700 f.Kr. og 1500 f.Kr. nevne manipulasjon av ryggraden og nedre ekstremiteter for å redusere ryggsmerter. Chiropractic medisin begynte å øke i popularitet i USA på slutten av 1800-tallet. Siden den gang har chiropractic omsorg blitt bedre kjent og respektert i alle 50 stater og over hele verden. Foreløpig mange leger samarbeider tett med leger av kiropraktikk medisin for å sikre deres pasientens behov blir møtt på en best, og minst invasiv, måte som mulig.

Potensielle

Som aksept av chiropractic omsorg øker i den ordinære medisinske fellesskapet, er antall kiropraktorer og utvalg av lidelser som behandles ved denne form for medisin forventes å stige. Forskning på effekten av chiropractic omsorg som behandling for en rekke nevrologiske og andre lidelser er nå i gang med kliniske studier blir gjennomført over hele USA. Økende bekymring over lang tids bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og narkotiske smertestillende midler vil drive økende antall pasienter mot hands-on, stoff-fri tilnærming av kiropraktikk medisin.