Hvorfor er det viktig å forstå mat etiketter?

July 16

Merking av matvarer er en kumulativ innsats av en rekke grupper og organisasjoner, og er en av de største prestasjonene av forbrukerrettighetsbevegelsen. Det er nå merking av matvarer for næringsinnhold, ingredienser, sted opprinnelse, voksende og produksjon praksis, egnethet for forbruk av ulike religiøse grupper, allergener og en rekke andre mat-relaterte bekymringer. Langt fra å være en statisk praksis, er merking av matvarer tilnærminger i stadig endring, og blir herdet av noen ganger konkurrerende interesser.

Historie

The Food and Drug Administration har en side på utviklingen i matpolitikk, inkludert flere notater på historien om merking av matvarer. De tidligste trinnene i å beskytte matforsyningen involvert forsikringer om renhet. Den første merking lovgivning kom i 1913, med passering av en regning som kreves for produsenter å vise kvantitativ måling om mat på emballasjen. I 1924 ble det gjort ulovlig å lage villedende uttalelser om matemballasje. Forbruker Bill of Rights, signert av president John F. Kennedy i 1962, fungerte som en slags retningsgivende for utøvelse av merking av matvarer, endowing forbrukerne rett til å bli informert. The Fair emballering og merking loven av 1966 fulgte i dens fotspor. I 1977 ble produsenter av produkter som inneholder sakkarin tvunget til å legge denne informasjonen til deres emballasje, men det var ikke før 1990 at standarder på ernæring fakta, ingredienser og noen andre matvarer påstandene ble etablert. I de senere årene har mat etiketter detaljering annen informasjon kommer i bruk, men i mange tilfeller, standarder er løse eller har ennå ikke blitt fastslått.

Funksjon

De mest grunnleggende mat etiketter - Ernæring Fakta panel og ingredienser oppføringen - er laget for å vise forbrukerne relative helsefordeler (eller ulempene) av matvarer basert på en standard av daglige verdier (DVS) av en rekke næringsstoffer. Ingredienser oppføringer kan varsle forbrukerne til produktene de har heller valgt å unngå eller ikke er tillatt, for medisinske, religiøse eller andre grunner. Merking av allergener, ofte under ingredienslisten, viser forbrukerne på et øyeblikk hvis produktet inneholder en rekke vanlige allergener. Det er også etiketter som indikerer om en matvare er kosher (egnet for konsum av religiøse jøder) eller halal (også for muslimske forbrukere) og informasjon om hvor en mat ble dyrket eller produsert og under hvilke betingelser, for eksempel frittgående eller økologisk.

Betydning

Mat etiketter er basert på konseptet at forbrukerne har rett til å vite hva de spiser. Mange unngå vanlige tilsetningsstoffer som MSG, kunstige søtstoffer og visse fargestoffer, men produsenter har ikke alltid vært nødvendig å gi informasjon om tilsetningsstoffer. Merking lar forbrukerne til å ta avgjørelser om deres helse samt virkningen maten de kjøper har på miljøet. Dette er en del av den pågående striden rundt merking av matvarer, med mange trykk for økt standarder i merking og bruk av begreper som "organisk", "rettferdig handel" og "frittgående". "Locavores" - mennesker som foretrekker å konsumere lokalt produsert mat - også er til fordel for bedre merking om mat opprinnelse.

typer

Bruk av obligatorisk Ernæring Fakta etiketten for matvarer som selges i USA er nøye overvåket av FDA og måles mot sine standarder. Det er også etiketter som i stor grad frivillig, men som krav må ikke være misvisende, ifølge statlige standarder. Det er også mat etiketter som er overvåket av frivillige organisasjoner, slik som Unionen av ortodokse rabbinerne og den islamske Food and Nutrition Council of America.

Advarsel

Fordi merking av matvarer er en del av en pågående mål å gi forbrukere med den beste informasjonen, standarder er i ofte i forandring, og en individuell etikett som det står kanskje ikke representere den beste informasjonen tilgjengelig. For eksempel er det press for å standardisere begreper som "økologisk" og "fair trade", samt for bedre merking av mat tilsetningsstoffer under sine forskjellige varenavn slik at forbrukerne lettere kan forstå informasjonen.