Hvordan spise Løvetann

February 2

Hvordan spise Løvetann


For mange gartnere, løvetann er ingenting, men ugress. Den flerårige, som også er kjent som løvens tann på grunn av sin rufsete kanter blader, har mange helsemessige fordeler når det spises. Den er rik på sink, kalium og jern, og inneholder vitamin A, B kompleks, C og D. Løvetann brukes til å fremme leveren, galleblæren og fordøyelseskanal helse; de har en mild vanndrivende effekt, og de stimulerer appetitten. Spis løvetann rå eller kokte.

Bruksanvisning

Kokt Løvetann Greens

1 Harvest-løvetann blader fra et verksted som er fri for plantevernmidler. Se etter løvetann i høye, godt vannes, gressarealer. Samle bare løvetann som knoppen ikke har blomstret fordi unge løvetann bladene er mindre bitter. Så snart bladene spire opp av jorden de er gode for høsting.

2 Vask løvetann blader grundig med kaldt vann for å fjerne all sand, skitt og grus.

3 Hakk greenene i 1-tommers biter eller la dem hele. Legg dem i en dyp gryte. Bruk en lignende pott som du vil bruke til å lage mat poteter.

4 Legg nok kokende vann til potten slik at bladene kan senkes. Mål å ha omtrent en tomme av vann over greenene. Bruke en skje for å holde bladene under vann. Kok grønnsaker i tre minutter.

5 Fisk et blad fra vannet og smake på den. Hvis smaken er for bitter for din smak, koke greener for ytterligere fem minutter. Smak et annet blad, og hvis det er fortsatt bitter, bruke en fersk gryte med vann og kok greenene for ytterligere tre til fem minutter. Koke greenene fjerner bitterhet. For å fortynne bitterhet, kan du også legge løvetann blomst knopper til potten andre gang rundt. Blomstringen bud er rund, midtre delen av løvetann plante som vokser for å slå inn i blomsten.

6 Tøm væsken fra greenene. Tilsett salt til greener etter smak og server dem varme med en klatt smør. Dine kokte løvetann blader vil ha en mørk grønn utseende, ligner endive.

løvetann Salad

7 Klargjør en hardkokt egg. Fyll en gryte med kaldt vann og legg en middels stor egg i den. Bruk nok vann slik at det er minst 1/2 av en tomme væsken over egget. Varm vannet og ta kjelen fra varmekilden så snart vannet begynner å koke. La egget i vannet i 12 minutter før du fjerner den. Hakk egg i 1/2-tommers biter.

8 Vask en håndfull av løvetann greener for en servering. Trommel dem tørre i en salatslynge. Legg dem på en tallerken eller i en salatbolle.

9 Place to til tre bacon strimler i en gryte og kok dem til de er sprø.

10 Fjern baconstrimler fra pannen og hell bacon fett over løvetann greener.

11 Skjær bacon i biter store biter og dryss dem over løvetann greener.

12 Legg inn hakket egg til salaten.

13 Tilsett salt og eddik til salaten etter smak.

Hint

  • Legg vasket, rå løvetann blader til din favoritt sandwich på samme måte som du ville legge salat til sandwich. Legg løvetann blader til en smeltet amerikansk eller cheddar ostesmørbrød eller hamburger eller veggie burger.
  • Hakk vasket og tørket løvetann blader i fine biter og legge dem til din favoritt salat. Din salat vil maskere og redusere den bitre smaken, og du fortsatt få de ernæringsmessige fordeler.
  • Se etter løvetann blader i økologisk mat butikker eller bondens marked hvis du foretrekker å kjøpe bladene. Noen dagligvarebutikker kan også selge dem.
  • Løvetann blader er de minst bitter på slutten av høsten og tidlig på våren.