Raw Diet & Protein

January 28

Raw Diet & Protein


Å spise protein i en rå mat diett betyr ikke wolfing ned rå kjøttdeig; rå kosthold inneholder hovedsakelig rå frukt, nøtter, frø og grønnsaker basert på vegan tilnærming til ernæring. Mens det er grader av tilslutning mellom troende, bør en rå mat diett inneholder nok plantebasert protein for helse.

Eating Raw Food

En ekstrem form for vegetarisme, rå mat diett appellerer til noen mennesker på grunnlag av påstander om vekttap, sykdom reduksjon og beskyttelse av generelle helse. Å spise nok protein til å holde seg frisk og sterk er ofte et problem for alle som starter en slik plan, men med forsiktighet, er det mulig for rå mat fans å få nok protein til å holde seg i toppform.

Nøtter, frø og belgfrukter

Mandler er en top pick med rå mat tilhengere, spesielt siden de kan gjøres om til mandel melk, en allsidig erstatning for melk og meieriprodukter. Solsikkefrø, valnøtter og hamp frø er også rik på proteiner og andre næringsstoffer. Selv bønner ikke kan spises rå etter at de har tørket, kan du suge dem i vann til de er lubben og klar til å bli spist, eller bruke dem i oppskrifter. Kikerter er en annen fin og velsmakende proteinkilde, spesielt i hummus.

spirer

Levende belgfrukter er også brukt til å dyrke spirer, fra erter til alfalfa. De spirte edibles er enten spises som er eller brukes i en rekke oppskrifter. Noen varianter, som spiret bønner, kan inneholde giftstoffer, så følg skiltingen til soaking og skylling nøye. Hver legume gir en annen smak; reddik spirer beholde noe av den naturlige pikant kick, og spiret erter er populære i raske, lunsjtid måltider som kjøtt erstatning.

grønnsaker

Det kan være vanskelig å forestille seg at brokkoli, grønnkål og sennep greener kan inneholde nok protein til å supplere et sunt kosthold, men rå mat puristene insisterer på at plantebasert protein som finnes i mørke, bladrike grønnsaker er mer enn nok til å opprettholde dem, spesielt når brukes til å lage saft. Det tar store mengder grønnsaker å gjøre en dag er verdt av grønn juice, upping spormengder finnes i spinat til merkbare nivåer av selve volumet alene.

Supermat og kosttilskudd

Spirulina, en type blå-grønne alger, er en annen topp protein pick for rå mat tilhengere. Det er ofte blandet med fersk juice, smoothies og desserter. Kosttilskudd er tilgjengelige fra selskaper som Amazing Grass, som produserer kosttilskudd, mikser og energi barer med minimal behandling for å beholde den rå næringsstoffer. De fleste av disse produktene inkluderer hvetegress, spirulina, hamp, bygg gress og tørket frukt og grønnsaker.

oppskrifter

Mens kjøttet ikke er inkludert på rå mat diett, er kjøtt erstatter tidvis pisket opp, som en oppskrift på bacon, gjort rå stil med aubergine, avocado og krydder. Mens noen rå mat fans bare spise frisk frukt og grønnsaker, er det ansett som akseptabelt å bruke noen metoder for forberedelse, som dehydrators, i oppskrifter. Det krever tålmodighet for noen oppskrifter, men fordi soaking eller dehydrerende tid kan strekke seg fra timer til dager.