Hvordan spise for tykt, sunt hår

July 16Vår hud og hår reflektere maten vi spiser; derav klisjé, "du er hva du spiser". Det er sant. Vi har alle sett de fyrer av god helse, alt glatt hud og tykke, sunt hår; med et glimt i øyet og en bred, toothy smil. Disse naturlig vakre mennesker er reklametavler for god ernæring. Og du kan være også. Få vakkert hår fra innsiden og ut. Riktig ernæring og god hydrering gjøre underverker for utseendet ditt. La oss få sunnere hår ved å spise en godt balansert kosthold. Følg disse trinnene for å spise god, ren mat som vil hjelpe deg å få tykk, skinnende og sunt hår i alle aldre.

Bruksanvisning

1 Spis protein for sunt hår

Øk inntaket av sunne proteiner. Sunt hår er sterk og smidig. De fleste kvinner ikke får de anbefalte 37 til 50 gram anbefalte protein per dag, noe som kan føre til slapp, tynt hår. Forbruker rikelig mengder sunt protein sikrer tykkere, sterkere hår. Ta med mer soya, nøtter, magre meieriprodukter, belgfrukter, magert kjøtt, fisk og egg i kostholdet ditt.

Kjente protein power-hus for hår inkludere valnøtter, laks og linfrø som er fullpakket med omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer spiller en aktiv rolle i håret helse. Egg er lastet med vitamin B12, som er et næringsstoff ofte mangler hos kvinner med tynt hår.

2 Spis regnbuen for sunt hår

Øk inntaket av antioksidanter. Antioksidanter vil holde håret sterkt og sunt, samt hjelpe håret avtale med hormonelle endringer knyttet til aldring. Forskning viser at fytokjemikalier som finnes i fargerike frukter og grønnsaker gir store sunt hår fordeler. Velg minst én daglig servering fra hver av de fire regnbuens farger gruppene - rødt, oransje, grønn og lilla.

Røde matvalg inkluderer jordbær, moreller, granatepler, vannmelon, tomater og paprika.

Oransje matvarer inneholder aprikos, honningmelon, appelsiner, mango, fersken, gulrøtter, søtpoteter, squash, gul og oransje paprika og gresskar

Grønn mat forslag inkluderer asparges, spinat, brokkoli, kål, grønne bønner, druer og kiwi.

Lilla valg inkluderer bjørnebær, blåbær, druer, plommer, svisker og rosiner.

3 Spis sunt fett for sunt hår

Øk inntaket av umettet fett (enumettet, flerumettet og Omega-3 fettsyrer) for å bistå i sterk, sunn hårvekst. Bruk disse gode fettstoffer i stedet for annet fett for å øke glans og sprett i håret.

Rik mat kilder for gode fettstoffer inkluderer avokado, nøtter og frø, fet, kaldt vann fisk (tunfisk, makrell og laks), linfrø og valnøtter. Godt fett spiller en viktig rolle i hår helse.

Hint

  • Drikk vann!
  • Ta en multi-vitamin daglig.