Definisjoner av Glycerin & butylenglykol

May 10

Definisjoner av Glycerin & butylenglykol


I økende grad folk er interessert i å vite hva, akkurat, de er slathering på huden hver dag eller inntak med deres mat. Kosttilskudd, farger og kunstige smaker ikke høres sunt - men de er ikke alle like farlig, heller. Glycerin og butylenglykol er begge stoffene som gir mat eller kosmetikk en kremet eller glatt tekstur og hjelp mat, eller huden din, holde fuktig. Men de har ulike kjemiske sammensetninger og er klassifisert ulikt av US Food and Drug Administration.

Glycerin: Definisjon

US Department of Agriculture definerer glyserin som helst renset, kommersielt produkt som består av minst 95 prosent glycerol, en kjemisk forbindelse også kjent som 1,2,3-propantriol. Glyserin molekyler har tre karbonatomer, og de danner den strukturelle basis av fettsyrer.

(Merk at selv glycerin og glyserin - med en "e" - er ikke akkurat det samme, er begrepene ofte brukes om hverandre Teknisk glyserin -. Ingen "e" - må være nesten ren glyserol, mens glyserin er kommersielle navn for ethvert produkt som er "i hovedsak" glyserol.)

Glyserin er produsert industrielt når vegetabilske oljer (spesielt kokosolje og palmekjerneolje) og animalsk fett blir til såper og andre produkter; glyserin er produsert som en del av prosessen. Noen selskaper også gjøre syntetisk glyserin, som står for en fjerdedel av det amerikanske glyserin markedet.

Glyserin: Bruker

Glyserin er en vanlig ingrediens i kosmetikk, tannkrem, narkotika, smøremidler og andre personlig pleie produkter fordi det er en fuktighetsbevarende middel, noe som betyr at det hjelper huden å holde på fuktigheten, og er en vanlig behandlingselement i ulike bransjer.

Glycerin: Sikkerhet

Glyserin er ansett som miljøvennlige, og US Food and Drug Administration (FDA) klassifiserer glyserin som mat smakstilsetning (ikke en additiv) som er "generelt anerkjent som trygge" og kan derfor brukes uten kvantitative begrensninger. Imidlertid er syntetisk glyserin regulert.

Butylenglykol: Definisjon og bruksområder

Butylenglykol er en kjemisk forbindelse som også er kjent som 1,3-butandiol. Som glyserin, butylenglykol (BG) er en fuktighetsbevarende middel, et kjemikalie som hjelper huden din (eller andre produkter) holde på fuktigheten. Det er også et oppløsningsmiddel, noe som betyr at det er andre stoffer (for eksempel fett) mer oppløselige i vann. Som glyserin, er det en vanlig ingrediens i kosmetikk.

Det er også en vanlig ingrediens i mat. FDA klassifiserer BG som regulert tilsetningsstoff som brukes "i naturlige og kunstige smaksstoffer" og "produksjon av pølse-folier som en formulering hjelp og behandling hjelpemiddel."

Butylenglykol: Sikkerhet

Som en ingrediens i kosmetikk, anses det som nesten helt trygg i konsentrasjoner på 0,5 prosent eller mindre. Tallrike studier har vist BG for å være helt trygg selv når det spises i små mengder. Selv om dyrets diett består hovedsakelig av BG, de skadelige effektene er små.

BG får ofte en dårlig rap fordi det er forvekslet med andre glykoler er mer farlig. Etylenglykol, selges ofte som bil frostvæske, er svært giftig. Propylenglykol har noen toksisitet ved inntak i store doser, og er hudirriterende. BG, har imidlertid ingen av disse egenskapene.