Hva slags mat inneholder transfett?

January 24

Hva slags mat inneholder transfett?


Trans fett er også kalt delvis hydrogenerte oljer eller transfettsyrer. Selv om de kan skje naturlig, de fleste transfett i en persons kosthold kommer fra kunstige transfett som er laget ved å behandle vegetabilsk olje med hydrogen under trykk. Når forbrukes i matvarer, transfett ikke bare heve LDL (dårlig) kolesterol nivåer, men faktisk lavere HDL (bra) kolesterol nivåer. The American Heart Association anbefaler at folk forbruker 2000 kalorier om dagen inkluderer ikke mer enn to gram transfett i sitt daglige kosthold.

Kjøtt og Dairy

Kjøtt og melkeprodukter, inkludert biff, lam og smør, inneholder små mengder transfett. Det er imidlertid ikke ennå forstås enten naturlig forekommende transfettsyrer ha de samme negative virkninger på kolesterolnivåer som kunstige transfettsyrer.

stekt Foods

Transfett gir en ønskelig smak og tekstur til stekt mat. Oljer med transfett kan brukes mange ganger i kommersielle gryter på en kostnadsbesparelser til matprodusenter. Stekt mat inkluderer donuts, pommes frites og stekt kylling.

Bakevarer

I tillegg til å endre smak og tekstur av matvarer, transfett også øke matens holdbarhet og er ofte lagt til pakket bakevarer. Disse produktene omfatter cookies, kjeks, muffins, pizza deig, kaker, paier, kaker og icings. Stick margarin eller fett kan også inneholde transfett og hjemmelaget bakt varer som er laget ved hjelp av disse fett kan senere inneholde transfett også.

"Trans Fat Free" Foods

FDA forskrifter krever at mengden transfett bli inkludert på ernæringsmessige informasjon del av en produktetiketten. Imidlertid er produkter med mindre enn 0,5 gram transfett per porsjon lov til å hevde at de er "Trans Fat Free" på pakken. Siden den totale anbefalte daglige inntaket av transfett er bare ca 2,0 gram, matvarer som er "gratis" av transfett kan fortsatt være en vesentlig del av en persons daglige trans fett inntak.

Kolesterol Gratis Vegetabilske oljer

Noen fast-food restauranter annonsere at de koker bare i vegetabilske oljer eller i kolesterol-free oljer. Imidlertid kan disse oljer likevel skal hydrogeneres, og kan likevel øke kolesterolnivået.

Annen mat

Noen merker og varianter av varmes i mikrobølgeovn popcorn og direkte latte kaffedrikker er begge kjent for å inneholde transfett. Den eneste måten å vite sikkert om en matvare inneholder transfett og hvor mye det inneholder er å lese den ernæringsmessige informasjonen del av produktets etikett.