Liste over matvarer som inneholder Perubalsam

May 25

Liste over matvarer som inneholder Perubalsam


Perubalsam er en vanlig ingrediens i mat og husholdningsprodukter som forårsaker allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Det er viktig at de med allergi eller overfølsomhet er klar over matvarer som inneholder blandingen. Unngåelse krever grundig undersøkelse om ingrediensene som brukes i matlaging, spesielt i restauranter hvor ingredienslistene ikke er lett tilgjengelig, og de ansatte vet ikke alltid ingrediens egenskaper.

Origin of Perubalsam

Perubalsam er høstet fra Peru balsam treet i Sør-Amerika. Stoffet er kokt fra barken på treet og samlet som et sekret fra tre til tre hvor barken har blitt strippet. En tykk brun væske, har ubehandlet Peru balsam en bitter varm smak og aroma av vanilje og kanel. Andre vanlige navn er balsam Peru, svart balsam, Peruansk balsam, indisk balsam og Peru balsam.

Stoffer i Perubalsam

Kjemiske komponenter og andre stoffer lagt til balsam av Peru blanding også forårsake allergiske reaksjoner, mest typisk kontakteksem. Væskefylte blemmer, hevelse, kløe og rødhet er vanlige symptomer. Selv Perubalsam er ikke lenger mye brukt som mat smakstilsetning, er en møter nok for den svært sensitive til å ønske å unngå det.

Ulike Perubalsam blandinger inneholder følgende stoff eller deres derivater: benzylbenzoat og andre benzoater, benzyl acetate, benzosyre, benzaldehyde, benzyl salicylate, kanel aldehyd, sitrusskall, fedd, coniferyl alkoholer, kumarin, eugenol, farnesol, isoeugenol, nerolidol , resinous stoffer, tea tree olje og vanillin. De cinnamates, benzoater, og terpenoids synes å være de vanligste syndebukkene når det kommer til allergiske reaksjoner.

Følsomme mennesker ofte reagerer på en eller flere av disse ingrediensene, og allergitesting er nødvendig for å identifisere den eksakte genet. Se etter disse kjemikaliene på mat etiketter og tilnærming med forsiktighet.

Flavored Drikkevarer og mikser

Favoritt mat som kan inneholde balsam av Peru er sjokolade, kjeks, frokostblandinger, desserter, saus og saus mikser. Siden blandinger og ingredienser er brukt til smaken andre elementer, sporing uakseptable forbindelser innlemmet i andre matvarer dekker mye av territorium og gjør identifisering enda vanskeligere. Aperitiffer, vin og brennevin bør sjekkes siden Peru balsam brukes som smakstilsetning for å gi en varm, vanilje notat. Colas, brus og smakstilsatt drikke er de mest sannsynlige alkoholkilder av stoffet.

krydder

En rekke krydder, kryddermikser og smakstilsetninger som brukes i matvarer, inkludert Jamaicanske pepper, kanel, nellik, muskat, paprika, karri og vanilje er relatert til balsam av Peru og kan føre til lignende reaksjoner hos disponerte personer.

andre kilder

Noen typer tyggegummi og flavored tobakk, men ikke mat, også inneholde balsam av Peru. En rekke aktuelle medisiner, leppe medisiner og salver inneholder ingrediensen, slik leger og farmasøyter trenger å vite om pasienten er allergisk mot Perubalsam.