Bivirkninger av kalium

May 19

Kalium er et mineral som finnes i kosttilskudd og brukt i behandling av lavt blodtrykk i alternativ medisin. Dessverre, utgjør kalium en risiko for visse bivirkninger hos noen pasienter.

Typer Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av kalium inkluderer magesmerter, kvalme, diaré, oppkast og gass.

Egenskaper

Kalium utgjør en økt risiko for bivirkninger hos pasienter som får i mer enn 90mq kalium per dag i både kosttilskudd og mat, ifølge RxList. Noen matvarer som er høy i kalium inkluderer bananer, rosiner, rødbeter, bønner, kalkun, fersk appelsinjuice og hermetisert grapefruktjuice.

Drug Interactions

Noen legemidler som brukes til behandling av høyt blodtrykk forårsaker økning i nivåer av kalium og kan ikke være trygt å ta med kaliumtilskudd, inkludert duiretics, kaptopril, losartan, valsartan, enalapril, lisinopril og ramipril.

risiko

Å ha for mye kalium i blodet fører til en tilstand som kalles hyperkalemi, som har potensial til å skade det kardiovaskulære systemet eller forårsake død, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Symptomer på hyperkalemi inkluderer uregelmessig hjerterytme, langsom eller fraværende puls, lammelser eller forvirring.

betraktninger

Gravide kvinner bør ikke ta mer enn 40mq kalium per dag fra både kosttilskudd og mat, ifølge RxList. Hvis du har en historie med hyperkalemi, kardiovaskulær sykdom eller gastrointestinale lidelser som treg fordøyelse, er det ikke være trygt for deg å ta kaliumtilskudd.