Hvordan lese mat etiketter for karbohydrater på Atkins Diet

March 26

De nåværende mat etiketter pålagt av US Food and Drug Administration gi forbrukerne den mest nøyaktige, grundig og nyttig informasjon til dato for å lage sunn mat valg. For tilhengere av Atkins Diet, etikettene gir en rask og enkel metode for å beregne karbohydratinnholdet i maten uten å sprekke åpne en ernæringsmessig-analyse bok til hvert måltid. Selvfølgelig, ikke alle matvarer --- spesielt, produsere og kjøtt --- kommer med en etikett, så du kan fortsatt trenger å ha den boken hendig. Men for det store flertallet av produkter, spesielt de som ikke inneholder diett-busting karbohydrater, vil mat etiketter bidra til å holde deg innenfor dine carb grenser uansett hvilken fase av Atkins du er i.

Bruksanvisning

1 Finn "Total Karbohydrater" linje på maten etiketten. Dette vil gi deg den mengden karbohydrater (i gram) at denne maten produktet inneholder per porsjon. Dette tallet inkluderer både fordøyelige og ufordøyelige karbohydrater. Siden Atkins slankere se etter "netto karbohydrater," mengden av karbohydrater som absorberes og brukes av kroppen din, disse ufordøyelige karbohydrater må være priset ut av den totale carb teller, som vi vil gjøre i trinn 2 og 3.

2 Se etter "Kostfiber" under "Total karbohydrater" linje. Dette nummeret vil også bli gitt i gram. Fiber er den strukturelle del av anlegget mat som ikke kan fordøyes og som passerer gjennom fordøyelsessystemet uabsorbert. Trekk dette tallet fra "Total Karbohydrater" nummer, da disse karbohydrater ikke vil ha en innvirkning på blodsukkeret ditt eller fettlagring. Som et eksempel, la oss si at du ser på etiketten for hel-hvete brød. Den totale karbohydrater teller for en skive er 18g. Den Kostfiber teller er 3g. Trekk 3 fra 18 for en netto carb telling av 15g.

3 Se etter "sukkeralkoholer" teller under "Kostfiber" linje, som igjen er gitt i gram. Ikke forveksle dette med bare ren "Sukker", som også er oppført under fiber. Sukkeralkoholer er karbohydratbaserte søtstoffer som tas opp så sakte i kroppen at de ikke har noen reell innvirkning på en persons blodsukker. Ikke alle produktene inneholder sukkeralkoholer; de er rutinemessig brukt i low-carb versjoner av søte godbiter og energi barer. Når du finner dette nummeret, hvis det er en, trekker den fra "Total Karbohydrater" som du gjorde for fiber i trinn 2. Du har nå netto carb teller. Så, ved hjelp av medfølgende maten etiketten som et eksempel, fratrukket 6G av fiber og 1g sukker alkoholer fra det totale karbohydrater (16g), er du igjen med en netto carb telling av 9g.

Hint

  • Vær oppmerksom på servering størrelse på maten du skal spise. Maten etiketten beregner karbohydrater per porsjon, men det er opp til deg å finne ut hvor mange porsjoner du skal spise. En pakke med noe er ikke nødvendigvis en servering. Les nøye. Se etter matvarer med et høyt fiberinnhold. Fordi fiber gram lavere totale carb telling av mat, kan du komme unna med å spise mer fiber-rik karbohydrater (Fiber En frokostblanding, for eksempel) enn carb-tung mat som inneholder lite eller ingen fiber (for eksempel hvitt brød og pasta).
  • Pass deg for altfor mange sukker-alkohol gram. I store mengder (25 g eller mer), er sukkeralkoholer kjent for å forårsake intestinal lidelse, slik som kramper, diaré og gass. Noen mennesker er mer følsomme for dem enn andre.