Thyroid Disorders Symptomer

June 18

Thyroid Disorders Symptomer


Skjoldbrusk lidelser er svært komplisert - og forvirrende for noen som aldri har opplevd symptomer før. Mens symptomene på din spesielle skjoldbrusk lidelse kan være mer ofte forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand mer så enn en annen, er det en rekke forhold som gjør at du produserer for mye eller for lite thyroid hormon. Det er aldri trygt å foreta en selvdiagnose før du har mottatt en grundig medisinsk vurdering for å fastslå den eksakte årsaken til dine symptomer.

Thyroid Disorders: En oversikt

Skjoldbruskkjertelen eneste oppgave er å ta jod som du får fra matinntak og konvertere den til skjoldbrusk hormon som regulerer stoffskiftet. Imidlertid er skjoldbruskkjertelen ikke den eneste spilleren; når hypofysen i hjernen bemerker at det er for lite thyroid hormon blir produsert, sender det en thyroid-stimulerende hormon (TSH) å oppfordre skjoldbruskkjertelen til å produsere mer thyroid hormon. Det slutter å produsere TSH når skjoldbrusk nivåer er regulert - mye måten en termostat slår seg av når hjemmet når en viss temperatur. Hvis du har en skjoldbrusk lidelse, vil du oppleve en av to fysiske forhold: hypertyreose, som er et resultat av en overaktiv skjoldbruskkjertel, eller hypotyreose, som oppstår når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon.

hypertyreose

Når skjoldbruskkjertelen produserer for mye av hormonet tyroksin, hypertyreose resultater. Typiske symptomer på hypertyreose inkluderer overdreven svetting, hurtig vekttap, følsomhet for varme, høyt blodtrykk, rask eller uregelmessig hjerterytme, skjelving i hendene, søvnproblemer og angst og irritabilitet. De medisinske forhold som fører til at du kan oppleve hypertyreose kan inkludere skjoldbrusk knuter, thyroiditis, eller en autoimmun lidelse, Graves 'sykdom, som er den vanligste årsaken til hypertyreose, ifølge Mayo Clinic.

hypotyreose

Hypotyreose er en tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen er underproducing. Som du forventer, mange av symptomene på hypotyreose er det motsatte av hypertyreose og kan inkludere tørr hud, fedme, overdreven sove, kaldt følsomhet, lavt blodtrykk, treghet, og tretthet. Ifølge Mayo Clinic, er den vanligste årsaken til hypotyreose er en autoimmun lidelse som kalles Hashimotos tyreoiditt. Men det kan også være forårsaket av kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen på grunn av kreft eller knuter, post-radioaktivt jod behandling som vanligvis brukes til å behandle Graves' relaterte hypertyreose, skade på hypofysen, kritisk lavt inntak jod, eller bruk av visse medisiner.

Tester og diagnose

Når første forsøk på å innskrenke årsaken til skjoldbrusk lidelse og symptomer, til en lege vil bruke Tyreoidfunksjonstester se på tilstedeværelsen av TSH og thyroid hormon i kroppen din gjennom enkel blodprøve. Disse måle mengden av TSH samt T4 og T3 - de to individuelle hormoner som utgjør thyroid hormon. For eksempel, lave nivåer av TSH og høye nivåer av T4 er vanlig hos mennesker med hypertyreoidisme fordi hypofysen ikke behøver å produsere TSH når skjoldbruskkjertelen er overaktiv. Men andre metoder for testing er nødvendig for å begrense årsaken til hypotyreose eller hypertyreose. Disse kan inkludere en skjoldbrusk antistofftest eller radioaktivt jod opptak.

Behandling

Behandling for skjoldbrusk lidelse varierer avhengig av årsaken. Hypotyreose er behandlet med oral skjoldbrusk hormon kosttilskudd, som gjør opp for mangelen på naturlig thyroid hormon ikke blir produsert av skjoldbruskkjertelen. Hypertyreose kan behandles med oral medisiner som anti-skjoldbrusk medisiner og betablokkere. I noen tilfeller kan pasienter velger radioaktivt jod behandling for å ødelegge skjoldbruskkjertelen eller kirurgisk fjerning av pakkboksen.

Lære mer

Fordi skjoldbrusk lidelser kan være så komplisert og sine symptomer så irriterende, er det viktig å få mest mulig nøyaktig informasjon om din spesifikke tilstand når du er diagnostisert med en skjoldbrusk lidelse. The American Thyroid Association har utarbeidet en rekke elektroniske brosjyrer som gir detaljert informasjon om ulike lidelser, tester og behandlinger (se Ressurser).