Hva er årsakene til innsunkne øyne med mørke ringer?

August 13
Hva er årsakene til innsunkne øyne med mørke ringer?

Oversikt

Øynene er vanligvis det første en annen person merknader om deg, eller hva du kanskje legge merke til om dem. Øynene dine kan si mye om deg i form av alder og helse. En rekke forhold kan være årsaken til innsunkne øyne med mørke sirkler rundt dem, inkludert noe så ukontrollerbar som genetikk. For de som ikke har denne genetiske trekk, men de innsunkne øyne med mørke sirkler kan være forårsaket av noe helt annet.

allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt, eller allergi, kan føre til at øynene til å synke inn og mørke under øynene sirkler for å danne, ifølge University of Maryland Medical Center. Det finnes to typer allergier: sesongmessige og flerårig. Sesongmessige allergier oppstår vanligvis i løpet av våren og høsten når pollen, ragweed og sopp teller endres drastisk. Perennial allergier siste året, og er forårsaket av innendørs allergi som støv, støvmidd, muggsopp og kjæledyr dander. Andre symptomer på allergisk rhinitt inkluderer nysing, hoste, rennende nese, kløende og rennende øyne, sår hals og hodepine. For å minimalisere virkningene av allergi, holde seg innendørs når det er mulig, bade etter å ha vært ute og unngå å bruke vifter som trekker luft inn i huset ditt fra utsiden. Hvis du lider av innendørs allergi, må du støv og vakuum ofte; bruker HEPA filter kan også redusere allergi, ifølge University of Maryland Medical Center.

Vekttap

Å miste en rikelig mengde vekt kan føre til øynene dine til å synke inn, og har mørke sirkler rundt dem, ifølge Mayo Clinic. Som du gå ned i vekt, vil ansiktet ditt begynner å tynne. Å miste mye fett, spesielt rundt ansiktet ditt, kan gjøre de rødlige blå blodkar rundt øynene mer merkbare som de blir mer gjennomsiktig. Dette kan også skje som du alder og huden blir tynnere og mister kollagen. Dessverre kan du ikke hindre aldring, men du kan ta forholdsregler, som å bruke solkrem med jevne mellomrom og fuktighetsgivende huden din jevnlig, for å bremse aldringsprosessen.

dehydrering

Dehydrering kan skje selv de sunneste individene. Du kan bli dehydrert fra å være ute for en lengre periode av tid når det er veldig varmt eller fuktig, eller du kan svette så mye at du mister en tilstrekkelig mengde av kroppens vanninnhold. Dehydrering er spesielt vanlig hos eldre (spesielt i sommermånedene), barn og idrettsutøvere. Symptomer på dehydrering inkluderer innsunkne øyne, lav urinproduksjon, sterk tørste og tørr munn, ifølge MedlinePlus.