Hvordan virker Cerebral Parese påvirke en person?

January 31

Forstyrre kontrollsenteret

Cerebral parese, eller CP, er forårsaket når hjernens motorkontrollområder er skadet på noen måte i kritiske stadier av utviklingen. Dette kan skje før, under eller i de første månedene etter fødselen. Fordi CP påvirker motorens sentrum av hjernen, motorisk kontroll og bevegelse bli vanskelig. Dette kan ikke bli oppdaget i løpet av de første årene av livet, som skiltene er ikke opplagt når et spedbarn er å lære å bevege seg. Cerebral parese er preget av ukontrollerte bevegelser, spasmer og problemer med muskel tone. På grunn av at motoren cortex er ganske komplisert, påvirker CP hvert barn på en annen måte. Noen kan ha mindre nakke og ansikts tics. Noen kan rette lemmer plutselig tar flere minutter på å slappe av igjen. Andre kan ha så liten muskel tone i bena at de ikke kan stå, eller sitte oppreist uten hjelp. CP kan forårsake alt fra små motorkontrollproblemer til total avhengighet av andre for alle deres omsorg.

tilknyttede Komplikasjoner

Når et spedbarn utvikler cerebral parese, kan andre områder av hjernen bortsett fra motoren cortex også bli skadet. Mange barn med CP har lærevansker, kramper og synsproblemer på grunn av dette. Selv barn med skader som er begrenset til hjernens motoriske sentre kan ha andre komplikasjoner som følge av dårlig muskelkontroll eller problemer med tone. For eksempel ortopediske problemer ofte oppstår med Cerebral Parese, for eksempel sene forkorting. Kontrakturer, eller faste stillinger ekstremiteter, står høyt på listen over ortopediske komplikasjoner. Postural kontroll kan også være et problem. Derfor er skoliose vanlig hos barn og voksne med dypere CP.

Permanent, men ikke Degenerative

Når du har CP, vil du alltid ha CP. Men etter den første skade på hjernen skjer, det ikke sprer seg til andre områder. I motsetning til andre nevrologiske lidelser, vil symptomene vanligvis ikke bli dårligere over tid. Så snart et barn blir diagnostisert med cerebral parese, bør han begynne terapi for å forbedre sin evne til å fungere i alle typer aktiviteter for resten av sitt liv. Mens selve hjernen ikke vil gro, kan en person med CP lære å kompensere for deres redusert motorisk kontroll. Et barn som er mildt rammet kan lære å gå på nytt med eller uten enheter som krykker. En person med dyp CP kan plasseres i en tilpasset rullestol for å la ham eller henne til å spise ved et bord. Cerebral parese kan være en ødeleggende sykdom. Men måten CP effekter en person bli bedre med utdanning og terapi.