Hva Er Dermal Melasma?

February 6

Dermal melasma er en hud tilstand som (mens ikke forårsaker smerte eller irritasjon) er svært merkbar, vanligvis vises på kinn, panne, hake, nese, panne og overleppen.

Identifikasjon

Melasma er en tilstand av hyperpigmentering i huden, noe som betyr at hudcellene avsløre en overflod av melanin (stoffet ansvarlig for hudfarge), og mørke flekker vises på hudens overflate. Melasma flekker er brun til grå-brun og av ulike former og størrelser.

Pasienter

Ifølge en melasma rapport fra Dr. Andrew D. Montemarano på eMedicine, mer enn 90 prosent av melasma pasientene er kvinner. Melasma er også mer vanlig i mørkere hudtyper, spesielt de, som latinamerikanere eller asiater, fra soleksponerte områder av verden.

årsaker

Graviditet og kvinnelig hormonelle aktivitet påvirket av bruk av piller er forbundet med melasma. Dr. Montemarano rapporterer mer enn 30 prosent av pasientene har en familiehistorie med tilstanden. Soling er en annen viktig faktor.

Diagnose

En hudlege kan diagnostisere melasma tilstand bare ved å se på de brune flekker. Melasma flekker er godartet og er gjenkjennelige med sin farge og spredt over ansiktet.

Behandling

I noen tilfeller, melasma flekker gradvis forsvinner av seg selv. Det er mange behandlinger tilgjengelig for å korrigere misfarging, inkludert kjemisk peeling, dermabrasion prosedyrer og kosmetiske laserterapi, som alle funksjonen til å erstatte uregelmessig pigmenterte celler med nye celler med normal pigmentering.

Forebygging

Melasma er vanskelig å hindre at hvis det er arvelig. Men unngå solen og bruke høy styrke solkrem er effektive forebyggende metoder.