Hvorfor tar det så lang tid for Helvetesild å helbrede?

April 20

Helvetesild, også kalt herpes zoster, kan ta svært lang tid å helbrede og forårsake store ubehag, irritasjon og smerte. Helvetesild er forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper, varicella-zoster virus. De fleste får vannkopper som barn. Viruset deretter forblir i kroppen og kan gjenoppstår som helvetesild under voksen år.

Kurere?

Helvetesild tar så lang tid å lege, fordi det er ingen kur for det. Hvis en lege fanger viruset tidlig nok, kan han hjelpe behandle det, men viruset må gå sin gang, tar noen ganger en måned eller lenger tid å helbrede. Det er en vaksine for varicella-zoster virus, men det gis kun til personer som er 60 år eller eldre.

Behandling

Ifølge Centers for Disease Control (CDC), kan en lege foreskrive Valtrex, Zovirax eller Famvir for å behandle helvetesild. Han kan også anbefale en over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter for å takle smerter fra utslett mens du venter på det å klare på egen hånd. Medisinering bare bidrar med resultatene av helvetesild, ikke selve viruset.

Identifikasjon

Helvetesild er et smertefullt og svært kløende utslett. Før det utvikler seg, er det vanligvis smerter, kløe og / eller brenning i området - vanligvis i ansiktet eller kroppen. Utslettet begynner å blemme, noen ganger dårlig, etter et par dager. Smerten fra helvetesild kan forbli i uker, måneder eller år etter at utslettet har gått bort.

symptomer

Ifølge CDC, andre symptomer som kan utvikle seg med helvetesild er urolig mage, feber, hodepine og frysninger.

Smittsom?

I motsetning til vannkopper, kan du ikke ta helvetesild fra noen andre. Men viruset som forårsaker helvetesild kan sendes til noen som aldri har hatt vannkopper. Vedkommende kan da utvikle vannkopper, men han ville ikke utvikle helvetesild.

risiko

Ifølge CDC, kan helvetesild føre til mer alvorlige problemer, men sjelden. Disse inkluderer hørselsproblemer, blindhet, hjernebetennelse, lungebetennelse eller, hvis ubehandlet, død. Helvetesild kan returnere som viruset legger latent i kroppen din. Håndteringen av helvetesild krever tålmodighet, utholdenhet og tid.