Slik unngår Eye Infeksjon i en sprukket Eye

August 12

Brudd på øyet, også kalt en sprukket øyeeplet, er en rift i overflaten av øyeeplet. Sprukket øynene kan være en alvorlig tilstand, som sterke smerter og tap av syn kan føre til. Det er mange årsaker til en sprukket øyet, men den mest vanlige er idrettsskader. Å ta forholdsregler for å sikre at infeksjonen ikke resulterer på grunn av brudd er nødvendig. Det beste rådet er å se din lege, som tilstanden kan være alvorlig og antibiotika kan være nødvendig for å hindre smitte.

Bruksanvisning

1 Skyll øyet med en saltoppløsning. Hvis saltvannsoppløsning ikke er tilgjengelig, kan du bruke vann fra springen. Skru vannkranen for å varme og skru på, med trykket lavt, og legger hodet under vann med det å skylle øyet. DAB øyet med en tørr clothe.

2 Dekk sprukket øyet med en øyelapp eller skjold. Pass på å ikke legge press på øyet.

3 Gå til legen din. Legen din kan anbefale antibiotika, smertestillende medikamenter og kirurgi hvis skaden er alvorlig. Legen kan også ta blodprøver, avhengig av skade eller årsaken til bruddet.

Hint

  • Symptomer på en sprukket øye inkluderer sterke smerter i øyet og tap av syn. Hevelse i ansiktet, dobbeltsyn, blåmerker rundt øynene, unormal elev, rødhet og blødning kan også forekomme.
  • Bruk vernebriller for å forhindre fremtidig skade på øyet som kan oppstå mens klippe plenen, trearbeid eller metall-arbeider.
  • Hvis behandle øyet selv og bruddet begynner ikke å klare i løpet av få dager, gå til legen din.
  • Etter et øye brudd, infeksjon i øyet som involverer de dype membraner er en mulig komplikasjon.
  • Prognose vil avhenge av omfanget av skaden.
  • Ifølge Web MD, over 2 millioner øyeskader forekommer hvert år i USA, med 40 000 av skader i noen form for varig synshemming.
  • Planlegg et besøk en gang i året med din optiker, en lege som spesialiserer seg på behandling av øynene.