Liste over vanlige glykemisk mat

February 5

Liste over vanlige glykemisk mat


Glykemisk indeks, eller GI, er en liste over matvarer med en score som indikerer hvordan mat påvirker blodsukkeret. Ifølge glykemisk indeks Foundation, er det sunneste å spise en diett med lavere score på glykemisk indeks. De som er diabetiker eller pre-diabetes bør spise mat lavt på glykemisk indeks for å holde blodsukkeret selv og lave. En lav glykemisk mat har en verdi score på 55 eller mindre, har medium 56-69 og høy har 70 eller høyere.

frukt

Vanlige lav GI frukt inkluderer kirsebær, grapefrukt, epler, pærer, jordbær, fersken, appelsiner, druer og bananer. Vanlige middels GI frukt inneholder aprikos, honningmelon og ananas. Høy GI frukt inkluderer vannmelon og datoer.

grønnsaker

De fleste grønnsaker har en svært lav GI verdi poengsum. Vanlige lav GI grønnsaker inneholder brokkoli, kål, salat, sopp, paprika, gulrøtter og erter. Vanlige middels GI grønnsaker inneholder fersk mais og rødbeter. Gresskar og pastinakk er også en høy GI mat.

brød

Vanlige typer brød du kan spise på en lav GI diett er pumpernickel, surdeig og stein bakken hele hvete. Vanlige middels GI brød inkluderer hel hvete pita, helt måltid rug, croissanter og taco skjell. De fleste brødtyper lande på den høye siden av glykemisk indeks. Hvitt brød, bagel, hel hvete og fransk brød alle har en høy GI poengsum verdi.

desserter

Det kan være vanskelig for deg å møte en levetid på noe annet enn frukt til dessert. Heldigvis trenger du ikke må. Det er noen lav og middels GI matvarer som du kan spise og fortsatt være tro mot din sunn spising søken. En 4-oz. stykke sjokoladekake med sjokolade frosting fra en blanding bare har en poengverdi på 38. En halv kopp instant sjokolade pudding har en verdi score på 47. En halv kopp vaniljeis har en verdi på 50. En kopp lav- fett yoghurt har en verdi score på 33. Alle disse desserter er i den lave GI-serien.

Forberedt Foods

Noen ferdigmat passer godt inn i lav til middels verdi spekter av glykemisk indeks. En kopp tomatsuppe har en score på 38. To unser potetgull kommer med en verdi på 54. En kopp usøtet appelsinjuice har en score på 53. bakte bønner, ¾ kopp, har en score på 38. forberedt matvarer kan være en del av en lav glykemisk diett, men du må se din del størrelser.