Hvordan stoppe et barn fra Sengevæting

January 16

Hvordan stoppe et barn fra Sengevæting


Sengevæting, også kjent som nighttime enurese, kan være en svært frustrerende og pinlig problem både for barn og foreldre. De fleste barn ville stoppe sengevæting på egen hånd hvis de kunne, men vanligvis trenger hjelp av sine foreldre og lege. Det er viktig å ta tak i situasjonen rolig, men husk hva som er utviklingsmessig passende for barnets alder, samt utelukke eventuelle medisinske årsaker til sengevæting. Les videre for å lære mer om hvordan å stoppe et barn fra sengevæting.

Bruksanvisning

Identifisere årsakene til Sengevæting

1 Ta en detaljert familiehistorie. Sengevæting har en genetisk baserte tendens. Forskning har vist at hvis et barns foreldre hadde problemer med natte enurese, har han en 40 prosent sjanse for å ha det samme problemet. Statistikken hoppe til 70 prosent hvis begge foreldrene sengevætere som barn.

2 Sjekk med legen din for å se om barnet ditt kan ha en liten blære, som ikke er utviklet nok til å inneholde natta urin. Noen ganger nervene forbundet med blæren er også tregere til å utvikle slik at et barn ikke er i stand til å gjenkjenne følelsen av en full blære mens han sover.

3 Be om en blodprøve for å utelukke muligheten for diabetes og for å bekrefte at barnet ditt er å produsere en tilstrekkelig mengde av ADH (antidiuretisk hormon) for å forsinke produksjonen av urin i løpet av natten.

Stopp Sengevæting

4 Unn noen medisinske problemer som kan være årsaken sengevæting. Sammen med diabetes, det er andre medisinske problemer som for eksempel urinveisinfeksjoner, kronisk forstoppelse og søvnapné som er forbundet med nighttime enurese.

5 Redusere stress som kan være medvirkende til barnets problem. Selv om noen stress, slik som endring i livssituasjon, er uunngåelig, kan du redusere stress forårsaket av problemet ved ikke å gjøre et barn føler seg urimelig flau eller skyldig. Det kan være vanskelig, men prøv å være pragmatisk om situasjonen og ikke straffe barnet for sengevæting - det er usannsynlig at det er innenfor hennes kontroll.

6 Be barnet til å drikke mer i løpet av dagen for å trene hans blæren til å holde mer urin. Ikke begrense sitt inntak av væske før sengetid, men gjør likevel redusere sitt inntak av koffein på kvelden. Koffein er en naturlig vanndrivende som gjør det enda vanskeligere å kontrollere blæren.

7 Deal med de praktiske spørsmål om sengevæting ved hjelp vanntett madrasstrekk og gi barnet ditt med disponibel undertøy. Oppmuntre ham til å hjelpe deg med å strippe hans seng av våte håndklær og bringe dem til vaskerom. Målet er å gjøre situasjonen som materie-of-faktum som mulig.

8 Lag en tydelig og synlig sti til badet. Sett en natt lys i barnerommet, så vel som på badet, slik at hun kan finne det enkelt i løpet av natten. Dette er spesielt nyttig hvis barnet ditt kan være redd for å gå på do på grunn av mørket.

9 Ta barnet på do før du går til sengs for natten. Dette kan bety at du har et halvt sovende barn til badet og plassere ham på toalettet. Det kan ikke helt stoppe sengevæting hendelser, men det vil hjelpe å trene barnets blære å frigi på toalettet i løpet av natten.

10 Prøv å bruke en belønning diagram med barn som er gamle nok til å forstå forskjellen mellom belønning og straff. Velg små, men meningsfulle belønninger som kan være tjent etter et visst antall tørre morgen. Start med en veldig lav terskel for å lykkes, kanskje to tørre morgenen av sju, og bygge deg sakte opp som han blir mer vellykket.

Hint

  • Det er et sjeldent tilfelle hvor sengevæting er forårsaket av en anatomisk abnormitet. Men det er verdt å spørre ditt barns barnelege for å utelukke muligheten.