Hvordan et foster vokser

November 29

Hvordan et foster vokser

Stadier av fosterutviklingen

Utviklingen av en baby fra unnfangelse til fødsel kan deles inn i tre faser: Germinal, embryo og foster.

Germinal fasen av fosterutviklingen varer ca to uker. Det skjer fra tidspunktet for befruktning til implantasjon i livmorveggen. Deretter kommer den embryonale stadium av fosterutviklingen, som varer i ca åtte uker. Store kroppens strukturer - som hjerte, hjerne, lever og kjønnsorganer - er dannet. Babyens hjerte slår av syv uker. Denne gangen er den mest kritiske i fosterutviklingen, hvor embryoet er veldig sårbare for skader.

Fra uke åtte til fødselen rundt uke 40, barnet kalles et foster. Dens viktigste oppgave er å vokse. I denne tid, alle kroppens systemer begynner å fungere.

Første trimester: Måneder 1, 2 og 3

Den første fasen av svangerskapet er tiden zygote implantater seg i livmor fôr. Rapid celledeling foregår der, og organer - for eksempel ryggmarg og hjerte - begynner å dannes.

I den andre måneden av svangerskapet, utvikler hodet området ganske raskt; nese, øyne og øyelokk er forming. Dessuten er indre organer vokser. Armer og ben vokse og kan tydelig preget. Hvert organ er på plass.

Øynene er rettet fremover mot slutten av den første trimester. Babyen utvikler også smaksløkene på tunga. De fleste organer har strukturelt utviklet på denne tiden; hender, armer, ben og tær har utviklet også.

Andre trimester: Måneder 4, 5 og 6

Måned fire er etterlengtet av mange foreldre; Det er på dette stadiet at kjønnsorganene til fosteret blir tydelig synlig ved ultralyd. Nå fosteret flyter rundt og viser reflekser som svelger. I neste måned, begynner babyens fint lanugo hår vokser. Dessuten kan det være første gang at den vordende mor kan føle hennes sønn eller datter flytte. Organer fortsette å modne, men de er fortsatt ganske umoden på dette tidspunktet. Fosteret kan sees tommelen suger på ultralyd; den har hikke og spark kraftig.

Øyebevegelse (åpning og lukking) begynner rundt enden av den andre trimester. Babyen fortsetter å vokse på en rask hastighet.

Tredje trimester: Måneder 7, 8 og 9

I måneden sju, kan barnet svare på høye lyder. Med fett innskudd utvikle under huden, blir det mindre gjennomsiktig. Alle organer med unntak av lungene er helt moden på dette tidspunktet. For moren, er det mer merkbart når babyen hennes er våken eller sover.

Fosteret går gjennom en annen vokser sporen som svangerskapet nærmer seg slutten. For å forberede seg til fødselen, vil barnet begynne sin nedadgående flytte inn i mors bekken. Lungene er modnet, og alle organer er helt fungerer. Hodet ned, er barnet i en "klar" posisjon. Han er klar til å bli ønsket velkommen til verden.