Hva er forsinket metabolsk acidose i en nyfødt?

April 14

Sen metabolsk acidose er en betingelse som påvirker spedbarn, karakterisert ved at syren til alkalisk forholdet for blod ikke er balansert. Denne pH-balansen lidelse er mest vanlig hos premature barn, og er karakterisert ved bremset vekst og utvikling.

Onset

I motsetning til tidlig metabolsk acidose, som er en syre uorden ved fødsel som skyldes luftveissykdom eller luftveis blokkering, er sent metabolsk acidose en tilstand som utvikles senere i nyfødte liv. Det oppstår vanligvis i løpet av andre til tredje leveukene i premature nyfødte.

pH Balance

Menneskekroppen har en delikat balanse mellom syrer og baser i blodet som kalles pH-balansen. Sunn blod har en pH-nivå på 7,35 til 7,45 når nyrene fungerer som de skal. I slutten av metabolsk acidose, blir pH-balansen i blodet for lavt fordi barnet ikke kan skille ut syre tilstrekkelig via nyrene. Som pH-balansen blir forstyrret, er barnets veksttakten avtok.

progresjon

Forstyrrelsen ofte forbedrer eller helt forsvinner etter tre ukers alder på grunn av det faktum at den premature baby nyresystemet blir mer utviklet og er i stand til å skille ut syre på samme måte som fullbårne barn.

Forårsake

Lidelsen er funnet å være knyttet direkte til premature barn 'formel. Når premature er gitt en standard baby formel, kan proteininnholdet i formel være for høy for barnet å opprettholde homeostase syre.

reduserte forekomster

Sene metabolsk acidose prisene har gått betydelig ned med bruk av lavere protein formler er spesielt utviklet for premature barn.