Er Sweets tillatt på lav carb dietter?

January 13

Er Sweets tillatt på lav carb dietter?


Lav-karbohydrat dietter begrense karbohydrat forbruk for å hindre toppene i blodsukkeret, noe som i sin tur øke kroppens evne til å forbrenne fett som brensel. Low-carb dietter er noen ganger brukes av pasienter med diabetes og andre medisinske tilstander, selv om deres viktigste programmet er funnet i vekttap industrien.

Hva du kan og ikke kan spise

Low-carb dietter er, per definisjon, sukker-fri. Dette betyr alt som inneholder sukker i alle sine former - fruktose, laktose og sukrose - er forbudt eller sterkt begrenset. I flere strenge dietter, som Atkins og South Beach dietter, alt som inneholder sukker, som inkluderer frukt og meieriprodukter, bør fjernes i løpet av de to første ukene av dietten. Den ble deretter tillatt bare i små mengder. Andre low-carb dietter, for eksempel Sonoma og Sugar Busters dietter er visse sukkerarter tillatt, spesielt de lave i glykemisk indeks. Dette inkluderer bær og yoghurt.

Alternativer og Replacements

Mens vanlige søtsaker ikke er tillatt i low-carb dietter, er det mange alternativer laget med sukker erstatter eller kunstig smakstilsetning som kan tilfredsstille en søt tann uten å gå av dietten. Selskaper som Atkins produsere en rekke kosttilskudd og ernæringsprodukter, inkludert korn-lignende barer, sjokolade og protein barer og meieri rister. Hvis du søker i midtgangen som tilbyr produkter for diabetikere, vil du finne alt fra kaker og godteri å drikke mikser, fudge og syltetøy. Disse produkter er fortsatt søte, men de er produsert ved bruk av sukkererstatninger slik som aspartam eller stevia. Andre sukker erstatter som er godkjent for bruk i USA inkluderer sukralose, Neotame, sakkarin og acesulfam. Stevia er den eneste søtningsmiddel av naturlig opprinnelse.

Sukkerfrie produkter er ikke ment å bli spist regelmessig fordi sikkerheten av kunstige søtstoffer er fortsatt under debatt. Men disse produktene bevise et flott verktøy hvis du har en søt tann, og finner det vanskelig å gi opp tradisjonelle søtsaker når du følger en lav-carb diett.