Hvordan å behandle en fruktoseintoleranse

November 27

Fruktoseintoleranse kan påvirke flere mennesker enn tidligere antatt. Tilstanden går ofte udiagnostisert. Men med riktig verktøy og noen undersøkelser, kan personer med fruktoseintoleranse kurere sine symptomer.

Bruksanvisning

Hva er det?

1 Fruktose er en naturlig forekommende kjemisk stoff som finnes i frukt. Det er også en kunstig kjemikalie som brukes til å blidgjøre mat. Det er vanskelig å diagnostisere, men noen helseeksperter foreslår at det påvirker om en i 20.000.

To typer fruktose intoleranse:
• arvelig fruktoseintoleranse (HFI)
• fruktose malabsorpsjon

Symptomene kan være like, så det er viktig å finne ut om det er en familiehistorie med fruktoseintoleranse. Hvis det ikke er det, så mest sannsynlig er det bare et problem absorberende fruktose inn i systemet ditt. Hvis sistnevnte er tilfelle, kan legen forskrive medisiner.
For arvelig fruktoseintoleranse, symptomer inkluderer lav sukker nivåer, noe som gir deg følelsen svimmel eller ustø; sterke magesmerter; oppkast; dreven søvnighet; kramper; og en sterk avsmak for søt mat.

2 Hvorfor skjer dette?
Når en person får i fruktose og har fruktoseintoleranse, betyr det at fruktose er ikke riktig metabolisert. I normale tilfeller blir fruktose omdannet til fruktose-1-fosfat ved et enzym i våre systemer kalles fruktose-1-fosfat aldolase. Deretter aldolase B avslutter fruktose, konvertere det til glukose for energi. Men i de individer med fruktoseintoleranse, er aldolase B mangler, slik at fruktose å bygge opp i lever, nyrer og tarm. Dette begrenser glykogen sammenbrudd, forårsaker hypoglykemi eller lavt sukker.

3 Hvordan å rette det?
En diett lav på fruktose, eller en som eliminerer fruktose, er den beste veien å gå, sier helseeksperter. Når fruktose er ute av kroppen, vil personen føle deg mye bedre. Foodintol.com tilbyr mulige måter å oppdage en fruktose absorpsjon problem. Den beste måten er å kutte ned på fruktose-laden matvarer, inkludert brus og søtsaker. Hvis du føler deg bedre etter ca en uke på fruktose-diett, så kan du vurdere selv diagnostisert og ta informasjonen med legen din.

The Mayo Clinic foreslår å unngå disse matvarene:

* Fructose
* High-fructose corn syrup
* Table sugar (sucrose)
* Confectioner's sugar or powdered sugar
* Fruit and fruit juices
* Honey
* Regular sodas
* Flavored water
* Sorbitol
* Sports drinks
* Sweetened milk or sweetened milk beverages

For de med arvelig fruktoseintoleranse, kan helsepersonell designe en spesiell diett. Fructotab er en av de ledende leverandørene av spesielle dietter for de med matintoleranse.

Mens det kan være et irritasjonsmoment, stue med arvelig fruktoseintoleranse kan oppnås ganske enkelt med de riktige verktøyene.

Hint

  • Ta kontakt med legen din med bekymringer som du kan være fruktose intoleranse. Det finnes tester som kan bekrefte intoleranse. Men å kutte ut enkelte matvarer kan hjelpe deg bekrefte hvordan magen føles på en daglig basis.