Liste over vanlige karbohydrater

May 28

Liste over vanlige karbohydrater


Mange typer mat inneholder karbohydrater. En karbohydrat er laget av sukkermolekyler, og brytes ned til sukker i kroppen. Selv om komplekse karbohydrater inneholder tre eller flere sukkermolekyler i en langkjedet struktur, enkle karbohydrater har bare en eller to. Komplekse karbohydrater tar lengre tid å fordøye enn enkle karbohydrater. Noen vanlige komplekse karbohydrater er stivelse og fiber, mens noen enkle karbohydrater inneholder behandlet sukker (sukrose) og fruktsukker (fruktose). Her er en liste over noen vanlige karbohydratkilder.

Frukt

Fruktose er en enkel sukker som finnes i frukt. Frukt inneholder også viktige vitaminer som hjelper kroppen med å bruke energien fra karbohydrater mer effektivt. The fiber i frukt er en form for komplekse karbohydrater. Komplekse karbohydrater fordøye saktere enn enkle karbohydrater. Fiber også holder deg mer full for en lengre tid, og bidrar til å holde blodsukkeret. Den fruktose er frukt er en god kilde til rask energi, mens fiber vil bli langvarig.

Dairy

Den viktigste sukker som finnes i meieriprodukter, slik som melk og yoghurt, kalles galaktose. Dette er et enkelt karbohydrat. Melk inneholder vitaminer og mineraler som hjelper kroppen din bruker karbohydrater mer effektivt. Meieriprodukter er en kilde til enkle karbohydrater, og vil gi deg rask energi. Galaktose er kjent som en "brain sukker", fordi det er nødvendig for nervesystemet vev for å fungere.

Helkorn

Hele korn er en god kilde til fiber inneholder komplekse karbohydrater. De har ikke blitt behandlet, slik at de fortsatt opprettholde sine naturlige vitaminer og mineraler. Fullkorn pasta, brød, frokostblandinger eller andre fullkorn alternativer er sunne former for langvarig energi for kroppen din.

grønnsaker

Grønnsaker er en god kilde av komplekse karbohydrater på grunn av den fiber de inneholder. De gir også viktige vitaminer, mineraler og enzymer som kroppen din trenger. Grønnsaker inneholder også noe fett og har mange andre helsefordeler. Et sunt kosthold inneholder et daglig inntak av grønnsaker.