Total hofteproteseDeknings Instruksjoner

May 29

Totalt hip erstatning utvinning instruksjoner kjøre gamut fra styrke leggmuskulaturen for å avansere til vektbærende øvelser, for å vite hvordan du skal gjøre noe så grunnleggende som å sitte i en stol. Restitusjonsprosessen er tidkrevende og vil ta måneder. Det er viktig at du utfører rehabilitering øvelser flittig og daglig for å få fart på utvinningen.

restitusjonstrening

Gjør isometrics for muskel styrke. Isometrics øke blodsirkulasjonen til musklene samt forberede musklene for andre øvelser. Lå på ryggen på en behagelig overflate. Utvid bena. Stramme rumpeballe muskler. Hold i 5 sekunder. Utgivelse. Gjenta. Gjør dette i løpet av dagen.

Stram quadriceps (lår muskler). Hold i 5 sekunder. Utgivelse. Gjenta. En variant av dette innebærer å stramme lårmusklene og løfte beinet flere inches av sengen. I det som er kjent som en straight-leg raise, American Academy of ortopediske kirurger sier å holde løftet beinet 5 til 10 sekunder. Gradvis og sakte lavere. Gjenta. Gjenta til låret føler seg trøtt.

Gjør en hip bortføring. Mens hun lå nede, flytte berørte beinet utover så langt du kan. Flytt den tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta 10 dager minst tre til fire ganger daglig.

Gjør ankel pumper. Ankel pumper øke muskel fleksibilitet sammen med synkende sjansene for å utvikle blodpropp. The University of Washington Ortopedi og Sports Medicine foreslår: Ligg flatt på ryggen. Løft foten opp og ned. Gjør denne øvelsen flere ganger daglig.

Exercycling

Bruk en stasjonær sykkel. Ifølge American Academy of ortopediske kirurger, gir exercycling en måte for totale hip erstatning pasienter til å gjenvinne muskelstyrke og hip mobilitet. Juster setehøyden. Dette er det punktet hvor, når du sitter, er den berørte beinet så rett som det kan være, og bunnen av foten din er bare berøre pedalen. Start med å syklet bakover uten spenning. Gjør dette for bare et par minutter om gangen. Når du føler deg komfortabel tråkk bakover (i omtrent fire til seks uker), begynne å tråkke fremover. Begynn med 10 minutter to ganger daglig. Gradvis bygge opp til 20 til 30 minutter tre til fire ganger i uken.

Gang

Begynn å gå. Walking så snart som mulig etter hofteoperasjon hjelper hastigheten din utvinning, sier American Academy of ortopediske kirurger. Start med å bruke en walker jevnt balansere vekten din. Flytt walker videresende en kort avstand. Flytte kroppen fremover, løfter kirurgisk beinet og plasserer hælen på gulvet først. Gradvis vil kneet og ankelen bøyes slik at hele foten hvile på gulvet. Gjenta prosessen. Avhengig av din tilstand og stabilitet, kan du bruke krykker. Som du fremgang gang og bli sterkere, kan du begynne å bruke en stokk. Etter hvert vil du ikke trenger en vandrende aide.

Lære å sitte

Lær å sitte ordentlig. Bruk bare stoler med armene i minst to måneder etter hofteoperasjon, sier University of Washington Ortopedi og Sports Medicine. Ikke sitt i hvilestoler, på lave avføring eller i lave stoler. Ikke forsøk å krysse bena på knærne.