Hvordan snakke med legen din om fedme

October 12

Hvordan snakke med legen din om fedme


En av de mest pinlige temaer vanligvis diskutert mellom lege og pasient er om vekt. Prøver å nekte et vektproblem er ikke klokt. Du bør snakke med legen din om fedme før det blir et stort helseproblem. Det er om lag 39,8 millioner amerikanske voksne som lider av fedme, det vil si over halvparten av vår nasjons befolkning. Tar de nødvendige skritt for å forhindre denne sykdommen er sterkt anbefalt.

Bruksanvisning

Snakk med legen din om fedme

1 Spør legen din hva en sunn BMI (body mass index) eller vekt er for din høyde og benbygning. Avgjøre om du bør evalueres for fedme vil avhenge av nøyaktige målinger av din BMI og vekt. Vanligvis er dette gjort i en lege kontor under en rutinemessig medisinsk fysisk.

2 Hold en ærlig matinntak og aktivitet journal. Dette vil hjelpe legen med å bestemme årsakene til fedme, samt bidra i utviklingen prosessen med å skape en ny diett og mosjon plan. Det er vanskelig å huske nøyaktig hva du spiser på en gitt dag-skrive det hele ned etterlater ingen tvil for feil.

3 Snakk med legen din om alternative ernæringsmessige planer for din livsstil. Noen dietter fungerer bare på visse personer. For eksempel, er en lav kaloridiett upassende for en som har en ekstremt høy fysisk aktivitetsnivå. Det finnes en rekke kosttilskudd alternativer tilgjengelige. Det er viktig at du velger en som kan være effektivt implementert inn i din livsstil.

4 Spør legen din om råd om ulike fysiske aktiviteter. Du kan være begrenset i valg basert på din nåværende fedme nivå og eventuelle pre-eksisterende helseproblemer. Utnytte et variert utvalg av aktiviteter vil opprettholde selv de mest ustadig av personligheter.

5 Be om henvisninger fra din lege for personlige trenere, fysioterapeuter og ernæringsfysiologer. Hvis legen din har et samarbeid med din trener eller terapeut, kan de jobbe sammen for å få deg til en sunn vekt og størrelse.

6 miste hemninger om å diskutere vekten din. Fedme er en sykdom som kan føre til store helseproblemer. Det må behandles før permanent skade er gjort til kroppen.

Hint

  • Snakk med legen din om fedme minst en gang i året.
  • Prøv å få alle råd med en positiv holdning.
  • Vær kreativ i fysisk aktivitet valg.
  • Ikke overse legens råd.
  • Aldri føler skam om å diskutere vekten din.
  • Aldri sammenligne vekten din eller klær størrelse til en annen person.