Sympto-termiske metoder

August 23

Sympto-termiske metoder


For naturlig prevensjon, kan enkelte kvinner finner Sympto termiske metode for sporing fruktbarhet å være effektive. Med en høy suksessrate når praktisert riktig, stoler Sympto-termiske metoden på kroppens egne eggløsning indikatorer --- spore basal kroppstemperatur og slimet i livmorhalsen --- og kan hjelpe deg å finne fruktbare dager for å unngå eller oppnå en graviditet.

Identifikasjon

Ifølge Prevensjon Information Resource, den sympo termiske metode for familieplanlegging er en naturlig form for prevensjon der en kvinne bestemmer hvilke dager i syklusen hennes hun er fruktbar og praktiserer avholdenhet på disse dagene, med mindre hun prøver å bli gravid. For å avgjøre hennes fruktbare dager, en kvinne kan spore henne basal kroppstemperatur og slimet i livmorhalsen mønster.

effektivitet

John og Sheila Kippley, forfatterne av "The Art of Natural Family Planning," hevder at når praktisert riktig, Sympto termiske metode for naturlig fødsel kontroll vil bare resultere i to overraskelse graviditeter per år per 100 brukere. Effektiv bare hvis par følger de strenge sympto-termiske retningslinjer understreke Kippleys viktigheten av konsistens og streng avholdenhet under fruktbare faser. I tillegg heter det Prevensjon Resource Center at de med små barn kan ha en vanskelig tid å følge planen strengt, som å komme opp i natt kunne forskyve basal kroppstemperaturmålinger.

Basal Body Temperature

Det første trinnet i å finne ut din fruktbare periode er å spore basal kroppstemperatur. Basal kropps termometre kan bli funnet på lokale narkotika butikker og er spesielt nyttig ved å lese kroppens hviletemperatur, som de er ultra-sensitive og kan spore minste forskjell i kroppstemperatur. Ta temperaturen på samme tid hver morgen kan bidra til å sikre en nøyaktig lesing.

Umiddelbart etter eggløsning, en økning i progesteron fører til en kvinnes basal kroppstemperatur å stige ca 0,4 grader. Etter noen runder med sporing basal kroppstemperatur, bør du være i stand til å se et mønster for når du har eggløsning. Tenk deg fruktbar den dagen eggløsning --- dagen umiddelbart før temperaturen pigg, også kalt peak dag --- og noen få dager før.
For å unngå graviditet, forbli rusfri i fem til syv dager før den termiske skift og ca tre dager etter.

slim Patterns

Utskilt av ovariefollikler, en bølge av østrogen fører til en økning i cervical mucus. Dette slimet er viktig for å fange sperm og hjelpe dem til å være levedyktig, mens de venter på egg til å bli utgitt. Selv om slim varierer fra kvinne til kvinne, det vanligvis starter som klebrig eller klissete, med knapt noen strekning. Når en kvinne kommer hennes fruktbare periode, men blir slimet stretchy og er fargen og konsistensen av en rå eggehvite. For å registrere din slim mønster, er det viktig å ta både interne og eksterne observasjoner. De Kippleys anbefaler at du starter ut med eksterne observasjoner ved å sjekke for slim når du tørke med toalettpapir og også ved å være klar over våte opplevelser på vulva.

Slim anses mindre fruktbar når det er klebrig eller klissete, med lite eller ingen strekk. Frukt slim, på den annen side, vil vanligvis ha en strekning av mer enn en halv tomme og vil produsere glatte og våte følelsene ved vulva.

Andre tegn på fruktbarhet

I tillegg til å spore basal kroppstemperatur og slimet mønstre, kan symptomene indikere fruktbare tider. Noen kvinner er i stand til å kontrollere cervix, den delen av livmoren som åpner inn i vagina, for tegn på fruktbarhet ved å gjøre en intern kontroll av sin stilling. Sett langfingeren inn i skjeden for å sjekke livmorhalsen posisjon. Livmorhalsen åpner litt som eggløsning tilnærminger. Dessuten blir spissen mykere og mer gummiaktig følelse. I tillegg, ved eggløsning, vil livmorhalsen være vanskeligere å oppnå. Etter eggløsning, senker livmorhalsen igjen, det stenger og blir fastere.

En annen måte å oppdage eggløsning er å følge eggløsning smerte, men noen kvinner ikke merke noen smerter i det hele tatt. Pulserende av egglederne på tidspunktet for eggløsning og bare etterpå kan gi en skarp smerte i venstre eller ri siden av en kvinnes underliv. Fordi noen kvinner ikke merke dette i det hele tatt, og fordi denne smerten kan forveksles med noe annet, ikke stole på eggløsning smerte alene å avgjøre eggløsning. De Kippleys si å bare bruke den som en bekreftelse på eggløsning.