Matvarer som bidrar til angst

May 18

Endring i kostholdet er en av mange måter du kan lindre stress og angst. Å få de riktige næringsstoffene i maten er viktig for din generelle følelse av velvære, og unngå matvarer som kan forårsake angst vil også redusere stressnivået.

B-vitaminer

Mat som inneholder B-vitaminer, spesielt vitamin B6, kan øke stemningen og lindre stress. Matvarer som er høy i B-vitaminer inneholder kjøtt, poteter, bananer, bønner og leveren.

magnesium

Magnesium er en viktig komponent for å kjempe angst gjennom kosten endres, så det hjelper musklene å slappe av. Mat som inneholder magnesium er nøtter, korn og grønne bladgrønnsaker som spinat.

Kalsium

Kalsium-mangel kan øke angst. Disse inneholder kalsium matvarer kan bidra til angst: meieriprodukter, nøtter, bønner, melasse, grønne grønnsaker og appelsiner.

tryptofan

En av de essensielle aminosyrer i menneskets diett, fremmer tryptofan avslapning og lindrer symptomer på depresjon. Disse angst-kampene matvarer inneholder høye nivåer av tryptofan: eggehviter, sjokolade, kjøtt, fisk, havre, meieriprodukter, solsikkefrø, gresskarfrø og peanøtter.

Hva skal unngås

Unngå mat og drikke som inneholder koffein eller høye nivåer av salt eller raffinert sukker, da disse kan øke angst.