Hva er farene ved vaskebjørn?

August 14

Hva er farene ved vaskebjørn?


Raccoons kan utgjøre mange farer for husdyr, mennesker, hus og hager, og andre ville dyr. Folk kan bidra til å forebygge problemer med vaskebjørn ved å sikre alle utenfor søppel og fôring husdyr inne (utendørs retter, både mat og vann, kan tiltrekke vaskebjørn). Hvis vaskebjørn rundt et hjem bli en plage, bør huseiere kontakt med nærmeste Fish & Wildlife anlegget eller Humane Society for å få hjelp så snart som mulig.

Farer til husdyr

Vaskebjørn kan bære en rekke parasitter og sykdommer som kan overføres til katter og hunder. De vanligste typer parasitter og sykdommer som vaskebjørn kan bære, og som utgjør en risiko inkluderer: rabies, valpesyke, rundorm, skabb, leptospirose, lopper, flått og koksidiose. For å beskytte dyr mot kontakt med vaskebjørn, katter og hunder bør vaksineres mot rabies, bør hunder har up-to-date distemper og leptospirose vaksinasjoner og utendørs kjæledyr bør holdes innendørs om natten.

Farer til voksne og barn

Raccoons kan også overføre parasitter og sykdommer til voksne og barn. Ved transmisjoner forekommer, de vanligvis forekommer som et resultat av å komme i kontakt med en vaskebjørn. Raccoons vil bite eller klore hvis de blir trengt opp i et hjørne, eller om folk eller barn prøver å håndtere eller plukke dem opp; rabies, leptospirose og parasitter som skabb kan overføres til mennesker fra direkte kontakt med vaskebjørn. Raccoons kan også la ormen egg i deres miljø, særlig roundworm egg, som barna kan svelges gjennom å spise skitt eller jord. Barn kan også bli ripete eller bitt av vaskebjørn hvis de prøver å mate vaskebjørn hånd.

Farer til Homes and Gardens

Raccoons kan føre til omfattende skader på hager og hjem. Når vaskebjørn skape et reir, de liker en trygg, lun og varm plass; hvis boliger ikke er beskyttet mot ytre dyr, kan vaskebjørn rive opp loft, skorsteiner og selv stiftelser. For å holde vaskebjørn ut av hjemmene, all tilgang og lufting punkter rundt bunnen av hjemmet, og på loftet, bør ha skjerm dekker; skorsteiner bør ha skjerm dekker i tillegg til å holde dyr ut.

For å beskytte hagen fra vaskebjørn, bør alle matvarer høstes så snart de er klare; noen matvarer som har falt til bakken må fjernes umiddelbart. Et gjerde rundt hagen, og natt belysning, kan også bidra til å redusere vaskebjørn besøkende.

Farer til andre dyr

Raccoons er rovdyr, og de har blitt kjent for å angripe og drepe fugl; de spiser også egg. Folk som oppdrar fuglene trenger å være særlig aktpågivende å holde vaskebjørn ut av området og for å holde fuglene trygt om natten. Egg lagt utsiden og innsiden av fuglene boligområdet skal bli plukket opp så snart som mulig som noen egg liggende rundt kan tiltrekke vaskebjørn. I naturlige habitater, kan vaskebjørn påvirke bestandene av skilpadder ved å spise skilpadde egg, og hekkende vannfugler ved å spise egg og angripe fuglene.