Behandlinger for ureteric Stones

March 24

Nyrestein bli ureter når de flytter inn i ureter, veien mellom blære og nyre. Faktisk, de fleste urin steiner ikke faktisk føre til mye elendighet før de når ureter. Nitti prosent til 95 prosent av disse steinene vil lystig lage sin egen vei gjennom urinveiene. Så, det er de som ikke gjør det. Heldigvis finnes det solide muligheter for behandling av ureteric steiner.

medisinering

I mange tilfeller vil urologer velge å behandle steinen med medisiner, først og fremst for å oppmuntre det er fortsatt bevegelse fremover. Alfablokkere hjelpe mindre steiner passere gjennom systemet. Disse legemidlene bidra til å slappe muskler inne i ureter og oppmuntre det å la steinen til å bevege seg gjennom. Alfablokkere inkluderer doxazosin (merkenavn Cardura), terazosin (merkenavn Hytrin), tamsulosin (merkenavn Flomax) og alfuzosin (merkenavn Uroxatral).

Tidsramme

Passering av en nyre stein kan ofte ta fra fire til seks uker. Leger vil trolig gjennomføre flere bilde økter for å sikre steinens fortsatt bevegelse. Dersom en bestemmelse gjøres at steinen er for stor til å passere naturlig, eller om det blir til en hindring, unnlater å fortsette fremover, da en av flere prosedyrer kan bli kalt for.

ESWL

ESWL er den foretrukne treament for ureter steiner først og fremst fordi det er den minste-invasiv. Det fulle navnet for denne prosedyren er "ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy." Lithotripsy er et gresk ord som betyr "stein knusing." En maskin sender sjokkbølger til nyrestein med den hensikt å bryte den fra hverandre i mindre segmenter som vil være enklere å passere gjennom urinen.

Eldre modeller av denne maskinen har pasienter som sitter i en balje med vann, mens nyere versjoner slik at pasienten kan bare ligge på et bord. Leger ved Cornell University Department of Urology oppmerksom på at ESWL viser mest pålitelig når det fokusert på mykere steiner. Store eller flere steiner kan kreve ytterligere ESWL behandlinger.

Ureteroscopy

Også kjent som laser lithotripsy, legene sette inn et objekt kalt en ureteroscope inn i pasientens urinrøret. Dette er en lang, trådlignende enhet som beveger seg gjennom blæren for å ureter der steinen venter. Den urolog ser steinen gjennom et lite kamera inne i ureteroscope. Den irriterende blir deretter enten ødelagt av en laserfiber eller fjernes ved en liten kurv inne i instrumentet. Denne metoden krever en til tre timer med prosedyren tid uten sykehusopphold.

PCNL

Perkutan nephrostolithotomy (PCNL) er den mest invasiv av de tre primær kirurgiske prosedyrer. Det er den eneste teknikken i vanlig praksis som krever noen faktiske skjæring. En lege gjelder et lite snitt i pasientens rygg og tunneler gjennom huden med en miniatyr teleskop (kalt en nephroscope) til steinen som lurer i nyrene. Steinen blir deretter brutt fra hverandre med en liten laserstråle. Denne fremgangsmåten er først og fremst reservert for store eller harde steiner.

Advarsel

I sitt notat "Update om forvaltning av ureter Stones", skrevet for Hong Kong Medical Diary, bemerker Dr. Frances Lee viss bekymring angående effekt på fertiliteten hos de som gjennomgår ESWL behandling. "Mulighet for skade på ubefruktede egg og eggstokkene har vært reist," sier han. "Mens for menn er det en betydelig forverring i sæd kvalitet."

Denne tilstanden har blitt bemerket hos menn i inntil 12 uker etter ESWL behandling.