Slik finner du ut hvis linolje Er Rancid

February 10

Slik finner du ut hvis linolje Er Rancid


Linfrø, eller linfrø, er olje et viktig supplement til å ta, og tilbyr omega-3 og omega-6 fettsyrer. Den største mengden av disse essensielle næringsstoffer som er funnet i naturlig linfrø. Dessverre, inges linfrø i sin reneste form er ufordøyelig. Hele frø vanligvis ender opp i mage-tarmsystemet, i stedet for å fordøye. Men å fjerne næringsrike indre av linfrø er heller ikke svaret. Interiøret olje brytes ned og blir fort harsk. Inntar harsk linolje er farlig, så det er viktig å vite hvordan å oppdage harsk linolje.

Bruksanvisning

1 Smell linolje. Linolje vil ta på seg en lukt som minner om en skunk når det har blitt harsk. Dette er den raskeste og enkleste måten å finne ut om linolje har gått dårlig.

2 Kontroller temperaturen i linolje. Du trenger ikke å bruke et termometer. Føl olje og dommer hvis det er i romtemperatur. Holde linolje i kjøleskapet vil redusere ødelegger prosessen. Hvis linolje har blitt romtemperatur, har det sannsynligvis gått harsk eller vil gå dårlig kort tid.

3 Kontroller utløpsdatoen. Hvis du har kjøpt en flaske med linolje for bruk i matlaging, vil flasken bære en utløpsdato. I motsetning til mange andre matvarer med utløpsdatoer, utløper linolje ganske raskt. Utløpsdatoen på flasken bør ikke ignoreres i dette tilfellet. Kast eventuell olje som er forbi sin utløpsdato.

Hint

  • Hold linolje nedkjølt til alle tider.
  • Kok aldri med linolje, som varme ødelegger oljen raskt og får den til å gå dårlig. Du kan bruke linolje i matlaging, så lenge du legge dem inn etter oppvarmingen er fullført.