Hva er Robotic kirurgi?

August 19

Hva er Robotic kirurgi?


Robot kirurgi, først utført i 1987, er kirurgi utført med bruk av noen type av robot instrument. Robotic assistanse tillater kirurger å manipulere instrumentet mens du ser på en videoskjerm. Forskjellige systemer har blitt utviklet for å bistå i forskjellige typer kirurgi.

AESOP endoskop Positioner

Computer Motion, Inc. opprettet et stemmeaktivert system spesielt for endoskopiske prosedyrer, og den første FDA-godkjent system for kirurgi.

HERMES Control Center

Den HERMES Control Center er en talekommando og anerkjennelse system utviklet av Computer Motion, Inc. for bredere funksjon med flere leger.

kirurgisk System

Intuitivt Surgery, Inc. utviklet dette systemet for generell laparoskopisk kirurgi, mitral verdi reparasjon og endoskopisk koronar bypass kirurgi. Dette systemet bruker 3-D-visualisering.

SOKRATES

Laget av Computer Motion, Inc., inneholder dette systemet telekommunikasjon for eksterne kirurgiske prosedyrer.

ZEUS

Computer Motion og Intuitive Surgical, Inc. slått sammen for å lage dette systemet med en kirurg kontrollsenter. Tabell montert robotarmer brukes av kirurgen for flere endoskopiske prosedyrer.

Prosedyre

Ved hjelp av robotteknologi kan være mindre traumatisk, og sammen med ekspertisen til kirurgen, vil produsere færre feil. Fortsatt forskning er gjennomført for flere systemer til slutt har alternativer for alle kirurgiske prosedyrer.